EN | FI | SV
Mhh season4

Mikko Niemistö: Birthday

Birthday promokuva02 tekstit pieni
Play button
Biljett: 15,00 € / 10,00 €
Location : Mad House Helsinki Visa karta

Med samma biljett Volumen Express: Sisters (kl 20.00)
Språk:-
Längd: c. 1h
Datum:
23 februari 2017 19:00
22 februari 2017 19:00
24 februari 2017 19:00

Ett demonterat solo

Det föds när en förbinds till ett hundkoppel, som spelar gitarr och gitarren spelar en.

Det föds när en andas lampan ”on” och lampan andas en ”off”.

Det finns ett mycel. Det finns en röst som bryts och blir ett föremål. Det finns en oumbärlig fermenteringsprocess. Det finns en döende kropp och en kropp som föds. Det finns en samling tråkiga föremål. Det finns en samling utslitna idéer. Det finns bortglömda rörelser. Det finns självmedvetna rörelser. Det finns pinsamma känslor. Det finns oljud.

Arbetsgrupp:
Koncept, koreografi & framförande: Mikko Niemistö
Visualisering: Anastasia Artemeva
Ljud: Mikko Niemistö ja Johannes Vartola
Mentor: Maija Hirvanen


Mikko Niemistö är performancekonstnär och koreograf från Helsingfors. Han utforskar människokroppen som någonting som samtidigt dör och föds, en organism som är instabil och i upplösning. Denna undersökning vidgas och betraktar också materialen och föremålen runt omkring kroppen. Den anpassbara och mångtydiga kroppen som formas av människan och omgivningen, och kopplingen mellan människokroppen och andra material är centrala element i hans konstnärliga forskning. Han fascineras av tanken på oljud som något som representerar störning, kommunikationshinder, och spärrar för individer och ting som hamnat i periferin.

Mikko har arbetat i över 10 år inom performanskonst, dans och nutidsteater och i gränslanden där emellan. Våren 2017 slutför han sina magisterstudier i koreografi vid programmet nya  performativa praktiker på Stockholms Dans och cirkushögskola i SKH.

www.mikkoniemisto.wordpress.comShare: