EN | FI | SV
Mhh season5

Honkasalo-Niemi-Virtanen (FI): Nature Morte

Img 0674
Play button
Liput: 15 / 10 / 8 € Osta
Paikka : Mad House Helsinki Katso paikka kartalla

Kieli: Suomeksi & in English
Kesto: TBC
Aikataulu:
16 maaliskuu 2018 19:00
17 maaliskuu 2018 19:00
20 maaliskuu 2018 19:00
21 maaliskuu 2018 19:00

Orismalan kylässä on lähde, josta nousee ihmisen luita ja on aina noussut.”  - Pappi Erik Alftanius kirjeessään Tukholman antikviteettikollegiolle 1674 

Punaista vettä,
rautaoksidi luupölyä,
kevätvalo,
esihistoriallinen hanhi,
lumpeensiemenet,
suonsilmä, 
kellot, 
koruja,
puita, 
pronssikattila,
hänen kasvonsa.

Nature Morte on osa kolmiosaista teoskokonaisuutta, jonka aihe ja lähtökohta on Isossakyrössä sijaitseva rauta-aikainen vesikalmisto, Levänluhdan lähde. Tämä lähde, joka on yksi harvoista Euroopassa sijaitsevista vesikalmistosta oli rauta-aikana vielä järvi. Kollektiivi käyttää teostensa aihemateriaalina poikkitieteellistä tutkimusta, joka tutkii lähdettä eri tieteen alojen näkökulmista. Teoksissa lähestytään rauta-aikaista järvimaisemaa ja sinne haudattua muinaisihmistä ihon ja kosketuksen käsitteiden kautta. 

Teoskokonaisuuden toinen osa, näyttely, toteutuu Galleria Sinneen ja kolmas osa ääniteos rakentuu on-site Pohjanmaalle, Levänluhdan lähteelle. Teokset asettuvat limittäin ja ne ovat koettavissa samaan aikaan. 

HONKASALO-NIEMI-VIRTANEN on kolmesta eri alojen (kuvataiteet, teatteri, musiikki) taiteilijasta koostuva kollektiivi. Kollektiivi työskentelee horisontaalisesti, poikkitaiteellisesti, pitkissä prosesseissa taiteen ja tieteen rajapinnoilla.

Konsepti: Honkasalo-Niemi-Virtanen
Esiintyjät: Emilia Kokko, Elina Pirinen


Jaa: