EN | FI | SV

"Ilmastonmuutos ja Utopiat" -kiertue @ SINFF

Liput: €
Paikka : Savonlinnan luontoelokuvafestivaali Katso paikka kartalla

Aikataulu:

"Ilmastonmuutos ja Utopiat" -kiertueen esitykset kruunaavat kesäisen kierroksensa Savonlinnan kansainvälisellä luontoelokuvafestivaalilla 16.-18.8.2019. Elokuvien lisäksi SINFF tarjoaa esitystaidetta, musiikkia, luontoelämyksiä ja paljon muuta. Katso koko hieno ohjelma!

Perjantaina 16.8.2019 klo 18:00 | Savonlinnan satama
Kuuma Ankanpoikanen: Hikoileva maapallo -jöröjukkamaisia tarinoita ympäristöstämme

Nukketeatteri Kuuma Ankanpoikasen esityksessä Hikoileva maapallo kuullaan jöröjukkamaisia tarinoita ympäristöstämme. Esityksen keskiössä häärää kaksi riimitellen kommunikoivaa jörötutkijaa. Tutkijat kohtaavat riemastuttavan joukon otuksia ja ilmiöitä, joihin maapallon hikoilu saattaa liittyä. Esityksen tavoitteena on herättää kysymyksiä ja ajatuksia ympäristöön liittyvistä teemoista yhdessä pohdittavaksi esityksen jälkeen. Mutkaton esitys sopii kaikenikäisille katsojille. Esityspaikkana tällä kertaa toimii Kostinkallion uusi puisto Konulan kirjaston takana. Esitys toteuteaan yhteistyössä Aura of Puppetsin kanssa. Kesto n. 30 min.

Käsikirjoitus & ohjaus: Anna-Kaisa Kuisma; nuket: Iisa Tähtinen; laulujen sävellys: Laura Eriksson; esiintyjät: Pia Kalenius & Merja Pöyhönen; toteutusapu: Susanna Auvinen, Henna Kuisma

Perjantaina 16.8.2019 klo 19:30 | Kulttuurikellari
kallio manninen

kallio manninen on kuvataiteilija Jari Kallion ja esitystaiteilija Antti-Juhani Mannisen yhteistyöprojekti, joka yhdistelee eri materiaaleista monitasoisia hetkessä toteutuvia ideoita utopiasta ja mahdollisista tulevaisuuksista. Esityksen voi ajatella eräänlaisena orgaanisena koneena, jonka osat ovat merkityksellisiä ainoastaan koneen toimintoihin nähden.

Perjantaina 16.8.2019 klo 20:30 | Metsälava
Juha Valkeapää & Juhani Liimatainen: Lintukonsertti

Äänitaiteilijat Juhani Liimatainen ja Juha Valkeapää luovat maiseman arkisista ja mytologisista linnuista kuten varpusista, talitinteistä, kottaraisista, kyyhkyistä, lokeista, joutsenista, huuhkajista, korpeista, kuikista, käistä, feeniksistä ja Tux-pingviinistä. Jussi soittaa syntetisaattoria, Juha ääntään. He myös puhuvat vähän. Ja he pukeutuvat höyheniin. Konsertti kestää 30 - 40 minuuttia.

Sunnuntaina 18.8.2019 klo 13:00-15:00 | Satama-alue
Todellisuuden tutkimuskeskus: Utopiakonsultaatio

Utopiakonsultaatio on esityksellinen palvelu, joka avartaa välittömästi asiakkaan mielentilaa ja avaa uusia näkymiä. Utopiakonsultaatiossa pysähdytään yksityiskohtien äärelle etsimään, löytämään ja rakentamaan haluamaamme todellisuutta ja tekemään mahdottomasta mahdollista. Konsultin johdattelemana tarkkaillaan ja tutkitaan ympäristöä ja etsitään uusia tapoja sijoittua ympäröivään todellisuuteen. Konsultaatio syntyy suhteessa välittömään ympäristöön ja yhteisesti puhutteleviin teemoihin.

Utopiakonsultti: Maria Santavuori

Oblivia: The Rave | aika ja paikka ilmoitetaan myöhemmin

The Rave on teos, jossa neljä ihmistä reivaa valkoisessa huoneessa täydessä hiljaisuudessa.  Se on yksi vastaus kysymykseen, millainen tulevaisuuden esitys voisi olla ja miten kiertää kansainvälisesti ekologisesti kestävällä tavalla. Installaatio koostuu yleisön läsnäolosta ja esitystallenteesta, joka striimattiin samanaikaisesti Helsinkiin, Berliiniin, Melbourneen ja Aucklandiin.

Konsepti ja devising: työryhmä; esiintyjät: Timo Fredriksson, Anna-Maija Terävä, Annika Tudeer, Juuso Voltti; video: Christopher Hewitt; ääni: Juuso Voltti; valo: Meri Ekola; puvut: Sonja Jokiniemi; tuotanto: Oblivia, Mad House Helsinki


Jaa: