EN | FI | SV

Niemistö, Nyberg & Vahtola: A Point of No Return | ENSI-ILTA

Liput: 12/18€
Paikka : Mad House Helsinki / Teurastamo Katso paikka kartalla

Kesto: n. 50 min
Esityskieli: englanti
Aikataulu:
17 lokakuu 2019 18:00
18 lokakuu 2019 18:00
19 lokakuu 2019 18:00

A Point of No Return on koreografinen äänikudelma, jossa esiintyjien kollektiivinen muisti purkautuu sanoista sointuihin ja tarinoista abstraktioon. Vuosisatoja kattavista kirjallisista lähteistä kootut lainaukset suodattuvat esiintyjien kehojen, äänien ja muistien läpi synnyttäen hauraan sävellyksen ajassa elävän ja kuolevan ihmiskehon äärellä. Aikojen saatossa kerrotut ja kirjoitetut tarinat limittyvät, muovautuvat ja rappeutuvat matkallaan kuin hidasta kuolemaa tekevä ihmislajimme.

”Whatever happens – and death always does happen – we will have been and nothing can change that. Not even death itself.” -Rosi Braidotti, The Ethics of Becoming Imperceptible

Teoksen lähtökohtana on kiinnostus oman kuoleman tiedostamiseen sekä abstraktiin ajatteluun; kykyihin, jotka usein mielletään inhmislajin erityisominaisuuksiksi. Työryhmä lähestyy näitä piirteitä tekijöinä, jotka vaikuttavat mm. ihmislajin ekosysteemejä dominoivan roolin, muihin elollisiin ja elottomiin luomiemme suhteiden, kärsimystemme, taiteemme, uskontojemme ja kunnianhimomme taustalla.


Työryhmä:
Esitys ja koreografia: Mikko Niemistö, Jan Nyberg ja Tuuli Vahtola
Teosta tukee: Taiteen edistämiskeskus
Yhteistyössä: Köttinspektionen dans (Uppsala), C.Off (Tukholma), Kekäläinen & Company ja Mad House Helsinki
Kuva: Tuuli Vahtola


Jaa: