EN | FI | SV

Anastasia Artemeva: ON THE SAME PAGE | FABRIC BOOK WORKSHOP

Liput: 5 €
Paikka : Mad House Helsinki / Teurastamo Katso paikka kartalla

Pre-registration is open now!
Duration | kesto | längd: 3 hours

Aikataulu:
On the Same Page Workshop (Finnish): 28 elokuu 2021 10:00
On the Same Page Workshop (English): 28 elokuu 2021 15:00
On the Same Page Workshop (Russian): 29 elokuu 2021 10:00

ILMOITTAUDU tästä.

Olet tervetullut kangaskirjan teko- ja luonnostelutyöpajaan. Tämä projekti kutsuu yleisön kokeilemaan tekstiilien käyttöä lähiympäristön kuvaamiseen. Langan ja kankaan käyttäminen merkkien tekemiseen estää poispyyhkimisen. Merkitystä ei voi kokonaan poistaa, vaan sitä voidaan korjata ja muokata. Kankaat ja muut materiaalit, jotka perustuvat kosketukseen, ovat jääneet syrjään ja muuttuneet miltei sopimattomiksi nykyisen pandemian aikana, mutta materiaalit, joista työpajan kirjat on tehty, voi pestä ja silittää.

Tässä työpajassa keskitytään Helsingin vankilan ympäristöön. Kokoonnumme ensin Mad Housella ja tutustumme noin tunnin ajan neulan ja langan käyttöön luonnostelussa, sekä omien luonnoskirjojen tekemiseen. Sitten lähdemme kävelyretkelle Helsingin vankilan ympäristöön. Pysähdymme muutamassa kohteessa, muun muassa entisessä vankilapuutarhassa, vankilan porteilla ja Violanpuistossa. Kohteissa luomme kuvia vankilasta ja sen ympäristöstä, sekä teemme merkkejä ’paperille’ (kankaalle) ajatuksista, joita ympäristö meissä herättää. Keskustelemme ajatuksista, ideoista ja tekniikoista työssämme.

Osallistujat saavat työpajan jälkeen kirjat mukaansa. Tämä työpaja sopii kaikenikäisille, aloitteleville tekstiilityöharrastajille ja edistyneemmille. Työpajaan kuuluu kevyttä liikuntaa ja rauhallista kävelyä.

Tietoja tekijästä:

Anastasia Artemeva on helsinkiläinen yhteiskunnallinen kuvataiteilija ja tutkija. Hänen praktiikkansa keskittyy tiloihin: kuinka olemme tilassa? kuinka vuorovaikutamme samassa tilassa, silloinkin kun käsityksemme ja kokemuksemme ovat erilaisia? kuinka tilat ja niiden historia vaikuttavat meihin, ja me niihin? Artemeva tekee veistoksellisia, tilaan levittyviä installaatioita taiteelle omistettuihin ja muihin tiloihin, usein vuoropuhelussa eri elämänalojen ihmisten kanssa. Tämänhetkinen maailmanlaajuinen sosiaalinen ja fyysinen eristyneisyys vaikuttaa aiheeseen, jota Artemeva on tutkinut praktiikkansa kautta kahdeksan vuoden ajan: vankeuteen. Tekstiiliteollisuus on valtava toimija vankilassa tehtävästä työstä käytävässä taloudellisessa ja poliittisessa keskustelussa, ja ajatus ompelusta taiteellisena toimintana tai harrastuksena, verrattuna pakkotyöhön, on Artemevalle samanaikaisesti raskas ja kiehtova.

Artemeva opiskeli muotisuunnittelua, kuvanveistoa ja mediataidetta Limerickin School of Art and Designissa Irlannissa vuoteen 2012 saakka ja ympäristötaidetta Aalto-yliopistossa. Artemeva on julkaissut Visual Artist's News Sheetissa, Paper Visual Artissa ja IMAGE InSEA -lehdessä.

https://anastasia-artemeva.com/


Jaa: