EN | FI | SV

Blaue Frau, Nina Matthis, ÖFA & LOSTI: Harlequin

Liput: 10/12/18€
Paikka : Mad House Helsinki / Teurastamo Katso paikka kartalla

Esitys alkaa KOHTA -gallerian tiloista, Työpajankatu 2b, rakennus 7, 3. kerros, 00580 HKI / TEURASTAMO.
29. ja 30.1 ruotsiksi
31.1 ja 1.2 englanniksi
K-18, Kesto 2,5 h
esityksessä käytetään savua
Aikataulu:
Blaue Frau, Nina Matthis, ÖFA & LOSTI: Harlequin / på Svenska: 29 tammikuu 2020 18:00
Blaue Frau, Nina Matthis, ÖFA & LOSTI: Harlequin / på Svenska: 30 tammikuu 2020 18:00
Blaue Frau, Nina Matthis, ÖFA & LOSTI: Harlequin / in English: 31 tammikuu 2020 18:00
Blaue Frau, Nina Matthis, ÖFA & LOSTI: Harlequin / in English: 01 helmikuu 2020 14:00

Harlekiini-kirjat täyttivät hiljattain 40 vuotta Pohjoismaissa. Harlekiinit ovat useimmiten naisten naisille kirjoittamaa kirjallisuutta, joka mielletään naurunalaiseksi. Ovatko harlekiinit tyhjänpäiväisiä vai voiko genreä tutkia vilpittömästi ja kriittisellä kiinnostuksella? Onko kirjoista mahdollista löytää vastauksia kysymyksiin, joita tämän päivän heteronormatiiviset ja monogamisissa suhteissa elävät pariskunnat kohtaavat? Harlekiineista inspiroitunut, huvittava ja provokatiivinen esitys kyseenalaistaa ymmärryksemme romanttisesta rakkaudesta.

Esitys sai ensi-iltansa kesäkuussa 2019 Hangö Teaterträff -festivaalilla, jossa se voitti vuosittaisen Antonia-palkinnon. Palkinto annetaan työryhmälle, jonka teos osoittaa taiteellista rohkeutta ja painottaa monimuotoisuutta. Blaue Fraun (FIN) ja Nina Matthisin (SE) sekä ÖFA- ja LOSTI-kollektiivien (SE & IS) yhteisteos kiertää pohjoismaissa esityskaudella 2020-2021.

Blaue Frau on suomenruotsalainen esitystaiteen duo, jotka ovat taistelleet sukupuolinormeja ja vallitsevia hierarkioita vastaan teatteri- ja esitystaiteenmaailmassa vuodesta 2005 lähtien. Tässä esityksessä ruotsalainen esitystaiteilija Nina Matthis esiintyy Blaue Fraun mukana.

Ruotsalaiset esitystaiteilijat Amanda, Nadja ja Lisen ÖFA-kollektiivista ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 2006 lähtien. Ryhmänä he ovat kehittyneet vahvaksi osaksi ruotsalaista kulttuurimaailmaa ja he ovat myös tavoittaneet yleisönsä kansainvälisesti.

LOSTI-kollektiivin muodostavat neljä nuorta islantilaista taiteilijaa Hallveig Eíriksdóttir, Selma Reynisdóttir, Gígja Sara Björnsson ja Tanja Lévy. He ovat taiteilijoita, feministejä ja visualisteja. Harlequin on kollektiivin ensimmäinen yhteinen projekti.

Esitystä tukee KOHTA galleria.


Jaa: