EN | FI | SV

LAPSIPALVELUS

Liput: 18 / 12/ 10 €
Paikka : Mad House Helsinki / Teurastamo Katso paikka kartalla

Duration | Kesto | Längd approx. 1 h
Language: Finnish and English | kieli: suomi ja englanti | språk: finska och engelska
Aikataulu:
LAPSIPALVELUS | ENSI-ILTA: 13 marraskuu 2021 15:00
14 marraskuu 2021 15:00
16 marraskuu 2021 18:00
18 marraskuu 2021 18:00
20 marraskuu 2021 15:00
21 marraskuu 2021 15:00

*ENSI-ILTA*

Lapsipalvelus on esitys, jossa aikuis- ja lapsitaiteilijat kerääntyvät yhteen tarkastelemaan lasta ja lapsuutta. Aikuistaiteilijat lähestyvät lasta matkimisen ja imitoinnin kautta, dokumentaarista materiaalia hyödyntäen. Lapsiesiintyjät ovat aiheen kokemusasiantuntijoita.

Lapsipalveluksessa kuullaan ja nähdään Nora Rinteen ja Katri Soinin imitaatiota lapsen puheesta ja liikkeestä, matkimista ilman ilveilyä, totisen harjoittelun ja vilpittömän lähestymisen kautta tuotettua toisena olemista. Voisiko matkiminen, joka on lapsen oppimisessa ja hänen empatiantajunsa kehityksessä niin keskeistä, toimia samanlaisena eettisenä toisen ymmärtämisen ja yhteisen maailman jakamisen välineenä vielä aikuisenakin? Esitystilaa ja tapahtumaa ohjailevat ja hallinnoivat ryhmämme lapsitaiteilijat, Aale ja Aarni Rinne, Oliver Tervolin ja Okko Yli-Vakkuri, yhdessä valosuunnittelija Immanuel Paxin kanssa. Koreografiasta vastaa Joona Halonen.

Esityksen yleisöksi ovat tervetulleita kaikenikäiset. Toivotamme lapset erityisen tervetulleiksi. Pienten lasten kanssa esitystilassa voi liikkua ja esityksestä voi poistua ja tilaan palata.

Työryhmä: Nora Rinne, Katri Soini, Joona Halonen, Immanuel Pax, Aale Rinne, Aarni Rinne, Oliver Tervolin ja Okko Yli-Vakkuri

/////

Lapsipalvelus on ensimmäinen taiteellinen osa Rinteen tohtorintutkintoon tähtäävässä tutkimushankkeessa ”Children and Childhoods in Intergenerational Performance Art”, jota hän tekee Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun Esittävien taiteiden tutkimuskeskuksessa, Tutkessa.

Esitystä ovat tukeneet Taiteen Edistämiskeskus, Koneen Säätiö ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu.


Jaa: