EN | FI | SV

BARNTJÄNSTGÖRING

Biljett: 18 / 12/ 10 €
Location : Mad House Helsinki / Teurastamo Visa karta

Duration | Kesto | Längd approx. 1 h
Language: Finnish and English | kieli: suomi ja englanti | språk: finska och engelska
Datum:
LAPSIPALVELUS | ENSI-ILTA: 13 november 2021 15:00
14 november 2021 15:00
16 november 2021 18:00
18 november 2021 18:00
20 november 2021 15:00
21 november 2021 15:00

Barntjänstgöring är ett scenkonstverk där konstnärer i olika åldrar samlas för att studera barnet och barndomen. De fullvuxna konstnärerna bekantar sig med barnet genom att härma och imitera med hjälp av dokumentärt material. Barnkonstnärerna fungerar som erfarenhetsexperter i ämnet.

I föreställningen får vi se och höra Nora Rinne och Katri Soini som utan hånfullhet imiterar barnets tal och rörelse, med en inlevelse som bygger på ett förbehållslöst härmande, seriös träning och genuint inkännande. Frågan som ställs är: kan härmandet, som är en så central del av barnets motoriska och empatiska inlärningsprocess, också användas i vuxen ålder som ett verktyg för att bygga och utveckla empati och förståelse för andra människor? 

Som regissörer och handledare fungerar arbetsgruppens barnkonstnärer Aale och Aarni Rinne samt Oliver Tervolin och Okko Yli-Vakkuri, tillsammans med ljusdesignern Immanuel Pax. Joona Halonen står för koreografin.

Föreställningen välkomnar publik av alla åldrar och särskilt barnen. Det är möjligt att röra sig fritt i utrymmet med små barn, och det går också att lämna rummet och återvända under pågående föreställning.

Arbetsgrupp: Nora Rinne, Katri Soini, Joona Halonen, Immanuel Pax, Aale Rinne, Aarni Rinne, Oliver Tervolin och Okko Yli-Vakkuri

//////

Barntjänstgöring är den första konstnärliga delen i Nora Rinnes doktorsexamensarbete “Children and Childhoods in Intergenerational Performance Art” som hon utför inom Tutke, Konstuniversitetets Teaterhögskolas Forskningscentrum för teater, dans och performance.

Produktionen har fått understöd av Centret för konstfrämjande (Taike), Konestiftelsen och Konstuniversitetets Teaterhögskola.


Share: