EN | FI | SV

Emmi Venna: Fabulous Muscles

Liput: 10/12/18€
Paikka : Mad House Helsinki / Teurastamo Katso paikka kartalla

Aikataulu:
Emmi Venna: Fabulous Muscles ENSI-ILTA: 14 helmikuu 2020 18:00
15 helmikuu 2020 18:00
20 helmikuu 2020 18:00
21 helmikuu 2020 18:00
26 helmikuu 2020 18:00
27 helmikuu 2020 18:00

Silitän itseäni. Itken, puhun luilleni ja nivelilleni. Palaan samoihin asioihin vuodesta toiseen. Olen täynnä loisia.

Syleilen tilaa. Venytän lihasteni ja hermojärjestelmäni avulla aikaa. Ajattelen animaatiota, joka venyy, liioittelee olemistaan.

Sulatan aivoni lämpimäksi massaksi, jonka annan valua kurkustani alas. Unohdan vuorotellen luut, lihakset, sisäelimet ja ihon. Olen säiliö säiliön sisällä olevan säiliön sisällä.

Avaan jokaisen sopukan. Voisiko minusta näkyä enemmän kuin olen koskaan näyttänyt tähän mennessä? Voisiko kaikki kuultaa läpi?

Koreografi Emmi Vennan sooloteos Fabulous Muscles sukeltaa lihasten läpi surun, fantasioiden, body horrorin ja psykedelian äärelle. Teos on kokoelma liikkeitä, tekstuureja, anekdootteja ja affekteja, jotka valmistuvat yhteistyössä taiteilija Reija Meriläisen ja esitysten tekijä Erno Aaltosen kanssa.

//

Emmi Venna työskentelee koreografina, esiintyjänä, kirjoittajana ja osana kuratoriaalisia työryhmiä. Hänen työssään tulevat yhteen eletyn kehon kokemuksen kuuntelu, tanssihistorioiden ja fiktiivisten maailmojen tutkiminen, esitystilanteen maagisen potentiaalin metsästys sekä pyrkimys uudistaa kentän rakenteita taiteilijan positiosta käsin.

Reija Meriläinen työskentelee videon, veistosten ja installaatioiden parissa digitaalista ja fyysistä ilmaisua yhdistellen. Töissään hän linkittää sosiaalisia jännitteitä ja valtarakenteita ruumiillisiin ja materiaalisiin aistimuksiin. Meriläisen teoksia on ollut esillä monissa näyttelyissä Suomessa ja ulkomailla, mm. ARS17-näyttelyssä Kiasmassa ja Robot Love -näyttelyssä Hollannissa. Meriläinen palkittiin vuonna 2019 AVEKin mediataiteen palkinnolla.

Erno Aaltonen on helsinkiläinen valo- ja tilasuunnittelija ja esitysten tekijä, joka on työskennellyt viime vuosina mm. Sonya Lindforsin, Ima Iduozeen ja Anna Maria Häkkisen teosten työryhmissä. Tällä hetkellä Aaltonen on erityisen kiinnostunut nykynäyttämön, kapitalismin ja designin suhteista ja hahmottelee taiteellisten töidensä ohella aihetta käsittelevää kirjoituskokoelmaa.

Työryhmä: Erno Aaltonen, Reija Meriläinen ja Emmi Venna
Tuotanto: Arte, Ehkä-tuotanto, Mad House Helsinki ja Emmi Venna
Video: Työryhmä
Piirrokset videolla: Aino Autere, Reija Meriläinen, Ville Kallio
Residenssi: Ehkä-tuotanto / Kutomo (Turku)
Tukija: Taiteen edistämiskeskus, Koneen Säätiö
Kuva: Aino Autere


Jaa: