EN | FI | SV

HELSINKI PERFORMANCE ART SYMPOSIUM

Liput: -
Paikka : Mad House Helsinki / Teurastamo Katso paikka kartalla

Aikataulu:
22 lokakuu 2021 19:00
23 lokakuu 2021 19:00

Helsinki Performance Art Symposiumissa luodaan katsaus kotikaupunkimme performanssitaiteen kirjoon. Symposium koostuu performanssitaiteilijoiden välillä esitysten muodossa käytävistä puheenvuoroista. Samalla, kun taiteilijat kommentoivat kukin omalla tyylillään yhteiskunnallisia aiheita, avaavat sisäisiä maailmojaan ja pohtivat universaaleja ikuisuuskysymyksiä, on kyse myös itse performanssitaiteesta - sen nykytilasta ja muodosta 2020-luvun Helsingissä.

Symposiumin taiteilijoita ovat mm. Ilkka Sariola, Tomasz Szrama, Irma Optimisti, Sara Kovamäki, Heikki Mäntymaa, Timo Viialainen, Vili Nissinen, Inari Virmakoski ja Maija Kivi.

Tapahtuman koollekutsujina toimivat Maximilian Latva, Joonas Jokiranta ja Katri Kainulainen, jotka symposiumin hengessä osallistuvat ohjelmaan omilla performansseillaan. Työryhmään kuuluu myös performanssin dokumentoimiseen erikoistunut valokuvaaja Antti Ahonen.

Tarkemmat ohjelmatiedot TBA. Muutokset ohjelmassa ovat mahdollisia.

/////

Viime vuosina helsinkiläiset taiteilijat ovat kansainvälisyystrendin siivittäminä lennelleet ympäri maailmaa, aikaisempaa harvemmin toisiaan kohdaten. Paikallinen yleisö on tietämätön siitä, mitä heidän kotikaupunkinsa taiteilijat tekevät ja mitä helsinkiläinen performanssitaide ylipäätään on. 

Idea symposiumista syntyi jo ennen koronapandemian puhkeamista ja nykytilanne alleviivaa entisestään ajatustamme paikallisen toiminnan ja pienen mittakaavan festivaalien tarpeellisuudesta. Intiimi performanssitaide on parhaimmillaan maanläheisissä tapahtumissa - se ei vaadi kasvualustakseen massiivista  spektaakkelia.

Pääkaupungissa asuvista performanssitaiteilijoista saisi koottua viikon mittaisen ohjelman, eikä läheskään kaikkia hyviä esiintyjiä pystytty mahduttamaan symposiumiin. Nyt kokoamamme ohjelma sisältää erilaisia tapoja tehdä performanssia: liikettä, puhetta, hiljaisuutta, osallistavia ja introverttejä esityksiä sekä kiihkeätempoisia, seesteisiä että rajuja teoksia. Meitä kiinnosti erityisesti saada mukaan ikäjakaumaltaan laaja spektri tekijöitä, joista osa kasvanut taiteilijoiksi ammentaen lähteestä, jota osa puolestaan on aikanaan ollut luomassa.


Jaa: