EN | FI | SV

"Ilmastonmuutos ja Utopiat" -kiertue @ Kontula Electronic

Liput: maksuton, narikka Himabaarissa
Paikka : Kontula Electronic Katso paikka kartalla

Mad Housen kesäkiertue “Ilmastonmuutos ja Utopiat” vierailee ensimmäisenä Kontula Electronicissa 17.-18.5.2019. Kiertueen esitykset käsittelevät ihmistä, ympäristöä ja siihen kohdistuvia muutoksia sekä tulevaisuuksia. Muut pysäkit ovat Teurastamo (13.6), Ikaalisten Puistofilosofia-viikko (23.-27.7.) ja Savonlinnan luontoelokuvafestivaali (16.-18.8.).

Perjantaina 17.5.2019 18:00 | Kontulan ostari

Juha Valkeapää & Juhani Liimatainen: Lintukonsertti

Äänitaiteilijat Juhani Liimatainen ja Juha Valkeapää luovat maiseman arkisista ja mytologisista linnuista kuten varpusista, talitinteistä, kottaraisista, kyyhkyistä, lokeista, joutsenista, huuhkajista, korpeista, kuikista, käistä, feeniksistä ja Tux-pingviinistä. Jussi soittaa syntetisaattoria, Juha ääntään. He myös puhuvat vähän. Ja he pukeutuvat höyheniin. Konsertti kestää 30 - 40 minuuttia ja se kuullaan osana Kontula Electonic -festarin avajaisia Kontulan ostarilla.

Lauantaina 18.5.2019 14:00 | Kostinkallion puisto

Kuuma Ankanpoikanen: Hikoileva maapallo -jöröjukkamaisia tarinoita ympäristöstämme

Nukketeatteri Kuuma Ankanpoikasen esityksessä Hikoileva maapallo kuullaan jöröjukkamaisia tarinoita ympäristöstämme. Esityksen keskiössä häärää kaksi riimitellen kommunikoivaa jörötutkijaa. Tutkijat kohtaavat riemastuttavan joukon otuksia ja ilmiöitä, joihin maapallon hikoilu saattaa liittyä. Esityksen tavoitteena on herättää kysymyksiä ja ajatuksia ympäristöön liittyvistä teemoista yhdessä pohdittavaksi esityksen jälkeen. Mutkaton esitys sopii kaikenikäisille katsojille. Esityspaikkana tällä kertaa toimii Kostinkallion uusi puisto Konulan kirjaston takana. Esitys toteuteaan yhteistyössä Aura of Puppetsin kanssa. Kesto n. 30 min.

Käsikirjoitus & ohjaus: Anna-Kaisa Kuisma; nuket: Iisa Tähtinen; laulujen sävellys: Laura Eriksson; esiintyjät: Pia Kalenius & Merja Pöyhönen; toteutusapu: Susanna Auvinen, Henna Kuisma

Lauantaina 18.5.2019 15:00 alkaen | Kirjastoaukio

Todellisuuden tutkimuskeskus: Utopiakonsultaatio

Utopiakonsultaatio on esityksellinen palvelu, joka avartaa välittömästi asiakkaan mielentilaa ja avaa uusia näkymiä. Utopiakonsultaatiossa pysähdytään yksityiskohtien äärelle etsimään, löytämään ja rakentamaan haluamaamme todellisuutta ja tekemään mahdottomasta mahdollista. Konsultin johdattelemana tarkkaillaan ja tutkitaan ympäristöä ja etsitään uusia tapoja sijoittua ympäröivään todellisuuteen. Konsultaatio syntyy suhteessa välittömään ympäristöön ja yhteisesti puhutteleviin teemoihin.

Utopiakonsultit: Talvikki Eerola ja Maria Santavuori
 

Lauantaina 18.5.2019 19:30 | Himabaari, Kontulankaari 1

kallio manninen

kallio manninen on kuvataiteilija Jari Kallion ja esitystaiteilija Antti-Juhani Mannisen yhteistyöprojekti, joka yhdistelee eri materiaaleista monitasoisia hetkessä toteutuvia ideoita utopiasta ja mahdollisista tulevaisuuksista. Esityksen voi ajatella eräänlaisena orgaanisena koneena, jonka osat ovat merkityksellisiä ainoastaan koneen toimintoihin nähden.

Lauantaina 18.5.2019 | Kontulan Nuorisotalo

Oblivia: The Rave

The Rave on teos, jossa neljä ihmistä reivaa valkoisessa huoneessa täydessä hiljaisuudessa.  Se on yksi vastaus kysymykseen, millainen tulevaisuuden esitys voisi olla ja miten kiertää kansainvälisesti ekologisesti kestävällä tavalla. Installaatio koostuu yleisön läsnäolosta ja esitystallenteesta, joka striimattiin samanaikaisesti Helsinkiin, Berliiniin, Melbourneen ja Aucklandiin.

Konsepti ja devising: työryhmä; esiintyjät: Timo Fredriksson, Anna-Maija Terävä, Annika Tudeer, Juuso Voltti; video: Christopher Hewitt; ääni: Juuso Voltti; valo: Meri Ekola; puvut: Sonja Jokiniemi; tuotanto: Oblivia, Mad House Helsinki


Jaa: