EN | FI | SV

Det handlar om allting – fem soloverk och en bok

Biljett: 10€/20€
Location : Mad House Helsinki / Teurastamo Visa karta

Biljet 10€
Biljetten med Boken 20€
Datum:
11 januari 2020 19:00

Välkommen att fira färdigställandet och publiceringen av boken Kyse on kaikesta – Keskusteluja ajalta 3.9.2017-31.5.2019 tillsammans med oss.

Mot slutet av år 2017 skickade jag ett e-post meddelande till Rea-Liina Brunou, Minna-Kaisa Kallinen, Sara Kovamäki och Liina Kuittinen, där jag frågade ifall de skulle vilja brevväxla med mig. Jag var i färd med börja på ett nytt soloprojekt och längtade efter flera röster att samverka med i arbetet. Jag hade också länge intresserat mig för deras konstnärliga tankebanor; jag ville veta mera om hur de arbetade och skapade sina verk, och vad de tänkte om konstnärskapet och livet överlag. Brevväxlingen fortsatte sedan ända fram till våren 2019.

Av det material som producerades under dessa knappa två år sammanställdes nu en bok, i vilken vi diskuterar realiteterna kring konstnärsyrket. Vi funderar bl.a. kring verksamheten i olika arbetsrum, kring nöjet och galenskapen i det enskilda och det kollektiva skapandet, och bollar erfarenheter kring pengar, makt och känslor. Under bokens utgivningsfest lördagen den 11. januari framförs soloverk av alla medverkande konstnärer”. - Anne N.

Samordnare och redaktör: Anne Naukkarinen
Författare: Rea-Liina Brunou, Minna-Kaisa Kallinen, Sara Kovamäki, Liina Kuittinen och Anne Naukkarinen
Grafiker: Elina Minn
Produktion: Rea-Liina Brunou, Minna-Kaisa Kallinen, Sara Kovamäki, Liina Kuittinen, Anne Neukkarinen, Ehkä-production och Mad House Helsinki
Residens: Ehkä-production / Kutomo (Åbo)
Understöd: Finska Konstföreningen, Ehkä-production, Mad House Helsinki
Bild: Elina Minn

Boken kan köpas också inhandlas i konstbokhandeln Kosminen i Helsingfors för 20€.


Share: