EN | FI | SV

Nimeni on Monstera

Liput: 12/18€
Paikka : Mad House Helsinki / Teurastamo Katso paikka kartalla

Esityskieli: esitys on suomenkielinen. Tekstin englanninkielinen käännös ja pistekirjoitettu kuvailutulkkaus saatavissa käsiohjelman muodossa tarvittaessa. Pistekirjoitettu käsiohjelma pyydetään varaamaan liput@madhousehelsinki.fi.
Kesto: n. 1 tunti
Aikataulu:
23 lokakuu 2019 18:00
24 lokakuu 2019 18:00

Nimeni on Monstera on Essi Kausalaisen koolle kutsuma esitys puhallinkvintetille, kahdelle kädelliselle, kangaselementeille ja tekstille keskikokoisessa huoneessa. Teoksessa kohdataan mutatoituva organismi, avataan dialogi Carl von Linnén kummituksen kanssa, kylvetään äänimassoissa ja nimetään itsemme toisin.

Carl von Linné on ruotsalainen luonnontieteilijä, joka 1700-luvulla loi perustan modernille taksonomialle ja jonka intohimo järjestykseen kummittelee edelleen tavassamme elää luontoa ja luontona. Monstera on trooppisen vyöhykkeen köynnöstävä kasvi, joka kasvaa toisten kasvien rungoilla mukautuen niiden muotoihin. Muiden kasvien lailla sen ruumis on kauttaaltaan herkistynyt valon aistimiselle, ja toimii ihmissilmän tavoin - ainoastaan tarkemmin - havainnoiden visuaalista ympäristöään.

HUOM! Ke 23.10 klo 17:30 on tarjolla teosalustus, jossa Elina Suoyrjö ja Essi Kausalainen keskustelevat teoksen lähtökohdista. Teosalustus on maksuton ja järjestetään KOHTA-gallerian tiloissa. KOHTA sijaitsee Mad Housen kanssa samalla sisäpihalla Teurastamolla, osoitteessa Työpajankatu 2, Rakennus 7, 3.krs.

Työryhmä:
Esiintyjät: Medina Omeragic & Masi Tiitta
Kertoja, klarinetti: Julia Rima
Oboe: Sara Hakaste
Huilu: Matti Laine
Fagotti: Heljä-Maaria Rantala
Käyrätorvi:  Mari Tirkkonen
Konsepti & ohjaus: Essi Kausalainen

Kuva: M. Kuorinki


Jaa: