EN | FI | SV
Mhh textlogo rgb turquoise

Ontto harmaa tanssi | ENSI-ILTA

Onttoharmaatanssi kuva olli pekka tennila
Play button
Liput: 14/20€ Osta
Paikka : Mad House Helsinki Katso paikka kartalla

Aikataulu:
ENSI-ILTA | Ontto harmaa tanssi: 19 elokuu 2020 18:00
22 elokuu 2020 14:00
22 elokuu 2020 18:00
23 elokuu 2020 14:00

Ontto harmaa tanssi on koreografien Anna Mustonen ja Veli Lehtovaara, runoilija Olli-Pekka Tennilän sekä äänisuunnittelija Tatu Nenosen ja valosuunnittelija Topias Toppisen yhdessä toteuttama näyttämöteos, joka rakentuu Tennilän fragmentaarisen runoteoksen Ontto harmaa (Poesia, 2016) ympärille.

Ontto harmaa tanssi syventyy ruumiin ja kielen, runon ja tanssin, sekä kirjan ja esityksen välisiin suhteisiin ja reunoihin. Kirjoitettujen ja ääneen lausuttujen sanojen asetelmat käyvät tanssiin, muuttuvat koreografiaksi ja hahmottuvat näyttämölle ruumiillisina tapahtumina.

Ontto harmaa oleskelee esimerkiksi avaruudessa, metsässä, merellä ja kadulla. Teos tarkastelee fragmenttien suhdetta ympäristöön, havaitsemisen tapaan ja herkkyyteen. Miten esitys voisi avata paikan, jossa nämä runot tulevat kuulluksi, nähdyksi ja tunnetuiksi?

 

Esiintyjät: Veli Lehtovaara, Anna Mustonen, Olli-Pekka Tennilä
Koreografia: Veli Lehtovaara ja Anna Mustonen
Äänisuunnittelu: Tatu Nenonen
Valosuunnittelu: Topias Toppinen
Kirja: Ontto harmaa (Poesia 2016)
Kuva: Olli-Pekka Tennilä

Yhteistyötahot: Mad House Helsinki, Runokuu, Ehkä-tuotanto

Tukijat: Taiteen edistämiskeskus, Suomen Kulttuurirahasto 

***

Anna Mustonen työskentelee koreografina, tanssijana, joogaohjaajana ja tanssinopettajana. Mustosen töissä on tarkasteltu tanssin ja musiikin välisiä suhteita, kuuntelun, pehmeyden ja levon kysymyksiä, kehon ja sitä ympäröivän välistä tuntua ja kannatteluista luopumista. Hänen viimeisimpiä töitään ovat yhteistyönä cembalisti Marianna Henrikssonin kanssa tehty Maria-vesper (Zodiak, 2018), jonka myötä työparille myönnettiin vuoden 2018 esittävien taiteiden valtionpalkinto, koreografia Anna-Mari Karvosen ohjaamaan esitykseen Asennot (Q-teatteri, 2019) sekä Rea-Liina Brunoun ja kolmen lapsen kanssa yhdessä toteutettu teos Noidankutu (Kutomo, 2019).

Veli Lehtovaara on Helsingissä asuva tanssitaiteilija, koreografi ja esiintyjä. Lehtovaara viihtyy ulkotiloissa, ajattelee paljon ja rakastaa lukemista. Hänen taiteellisen työnsä yksi ominaispiirre on käsitteellisen- ja koreografisen ajattelun yhteenpunoutuminen. Lehtovaaran viimeisimpiä teoksia ovat Katkelma 468 (Runokuu, 2019), Peltotiekeskustelu (Zodiak, 2018), Väärinaselteltu (Liikkeellä Marraskuussa & Zodiak, 2015).

Olli-Pekka Tennilä on jyväskyläläinen runoilija ja mehiläisharrastaja, joka tutkii ontologian, kielen ja leikin välisiä kytköksiä. Hänen teoksensa Yksinkeltainen on kaksinkeltaista sai Runeberg-palkinnon ja Ontto harmaa -teos oli ehdolla Pohjoismaiden Neuvoston kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Teokselle myönnettiin myös Vuoden aforismikirja -tunnustus. Tennilä toimii Poesian kustannuspäällikkönä sekä Keski-Suomen kirjailijoiden puheenjohtajana.

Tatu Nenonen on helsinkiläinen äänisuunnittelija. Nenonen työskentelee näyttämötaiteen, installaation ja radioesseen hyväksi tuottamalla äänellistä ja värähtelevää materiaalia. Nenosen suunnitteluissa ääni on fyysinen ja veistoksellinen elementti. Nenosen viimeisimpiä töitä ovat Kansallisteatterin Rikinkeltainen taivas (2019), ohjaus: Juhana von Bagh, Q-teatterin Asennot (2019), ohjaus: Anna-Mari Karvonen ja Uuden tanssin keskus Zodiakin Talvi (2019), konsepti sekä koreografia: Laura Jantunen.

Topias Toppinen on helsinkiläinen valosuunnittelija ja esitystaiteilija, jonka taiteessa kaaos ja selkeys hakevat tasapainoa. Toppisen työskentelyn lähtökohtina toimivat tilasensitiivisyys ja valon materiaalisuuden kysymykset ja hän haaveilee painavasta valosta. Toppisen viimeisimpiä töitä ovat Amos Rexin Generation 2020 -näyttelyn FOCT (2020), Flash2 -valotaiteen biennaalin Korina (2019), Liikelaiturin Albumi (2019) ja Teatterikorkeakoulun Runko (2019).


KORONA-AJAN YLEISÖINFO
- Tule esitykseen vain terveenä. 
- Yski ja aivasta nenäliinaan tai hihaan. 
- Suosi lippujen ostamista netistä ja ovella käteisen sijaan korttimaksua.
- Saavu paikalle vasta juuri ennen esitystä ja huolehdi turvaväleistä jonottaessasi tilaan.
- Katsojille on tarjolla käsidesiä ja katsomossa on metrin turvavälit.
- WC-tilamme ovat poikkeuksellisesti poissa käytöstä. Teurastamon alueella on muita asiakas-wc:itä.


Jaa: