EN | FI | SV
Mhh textlogo rgb turquoise

Prekaarit Praktiikat: PRACTICES OF LOVE AND BODY 1-3

Prekaarit praktiikat%281%29
Play button
Liput: Free / maksuton / gratis
Paikka : Mad House Helsinki / Teurastamo Katso paikka kartalla

Vapaaehtoinen pääsymaksu | Voluntary donations requested
Kesto | Duration aprox. 2h
Aikataulu:
26 syyskuu 2020 19:00

Practices of Love and Body on sarja iltamia, joissa Prekaarit Praktiikat -työryhmä jakaa taiteellista työskentelyään keskustellen, kokeillen ja kuunnellen. Tapahtumien rankana toimii työryhmän jäsenten harjoittamat taiteelliset praktiikat. Kaikissa illoissa on oma, vaihtuva teemansa.

Tapahtuma kutsuu sinut osallistujana katsomaan, kuulemaan, olemaan kuultavana jos niin haluat, ajattelemaan, vain olemaan, juomaan kahvia & teetä, ja unohtamaan suorittamisen paineet.

Esittävät praktiikat ovat yhteisöllisiä, yhdessä kehollistuvia ja yhdessä koettuja, todistamista edellyttäviä tapoja olla maailmassa.
///

26.9 klo 19:00 iltamissa tutustutaan Soile Voiman ja Pie Kärin praktiikkoihin. Ilmoittaudu mukaan täältä.
Syksyn iltamissa Prekaarit Praktiikat-ryhmä on jakautunut pienempiin työryhmiin. Syyskuun iltamat järjestävät Elias Girod, Jan NybergSoile Voima ja Pie Kär.

"Praktiikkani työkaluina on artikuloitu kehollinen työskentely esineiden ja materiaalien parissa tai suhteessa niihin. Haluan työskennellä tavalla jossa erilaiset elementit lomittuvat ja vuorovaikuttavat luoden kehollisia ja visuaalisia, tiloja ja tilanteita. Harjoitamme myös päättäväisyyttä artikulaation ja esittämisen harjoittelemisen tapana." -Soile

"Praktiikassani tutkitaan katseen, ruumiin ja liikkeen suhdetta perinteisessä frontaalisessa esitysasetelmassa.
Mitä kehkeytyy, jos esiintyjä jättää aktiivisesti esiintymättä ja jos katsoja aktiivisesti kutsuu esiintymään?
Minussa syntyy nytkähdyksiä, suupielissä, hartioissa.
Notkahduksia, polvissa, vatsan pohjalla.
Pelästymisiä, korvalehdissä, niskassa, hiuksissa.
Toiveikkuutta, varpaissa, säären ulkosyrjissä, lonkissa.
Venkoilua, esiintymistä, ei-esiintymistä, hyminöitä, hyräilyjä, lauluja, vikinöitä, säpsähdyksiä, hypähdyksiä, pyrähdyksiä, tansseja, laskeutumisia.
Kun kerran kutsutaan.
Praktiikka on saanut vuosien saatossa useita nimiä, kuten sosiaalinen kontakti-improvisaatio ja lahjaksi kutsuva katse. Nyt tämä on vaan joku praktiikka.

Jos et tykkää, että esiintyjä katsoo sinua, niin voit viestiä sen heille katkaisemalla katsekontaktin. :)

Katsotaan mitä tästä tulee (heh-heh).
" -Pie Kär

///

Prekaarit Praktiikat on kokonaisuudessaan yhdentoista tanssitaiteilijan muodostama työskentelyalusta, jonka tavoitteena on luoda tilaa keskeneräisen taiteen harjoittamiselle ja tarkkailulle. Taiteilija itsensä työllistäjänä on taloudellisesti ja yhteiskunnallisesti prekaarissa, epävaakaassa asemassa. Prekaarit Praktiikat tukee freelance-taiteilijan mahdollisuutta tehdä mielekästä taiteellista työtä ja antaa taiteelliselle praktiikalle mahdollisuuden toteutua ja materialisoitua vaikeista työoloista huolimatta.

Työryhmä: Elias Girod, Tiia Kasurinen, Ella-Noora Koikkalainen, Sanni Kriikku, Pie Kär, Taru Koski, Jan Nyberg, Anne Rönkkö, Tuuli Vahtola, Vanessa Virta ja Soile Voima.

Syksyn muiden iltaminen tarkat ajat ilmoitetetaan myöhemmin (viikoilla 48 ja 50).


Jaa: