EN | FI | SV
Mhh textlogo rgb turquoise

Rakkaudesta - sanasto tuleville vuosikymmenille

Kalasatama ja%cc%88a%cc%88karhu2
Play button
Liput: 10/12/18€ Osta
Paikka : Mad House Helsinki / Teurastamo Katso paikka kartalla

kävelyesitys / outdoor walk performance
lähtö Mad House Helsingin edestä / performance starts at Mad House Helsinki
Aikataulu:
04 kesäkuu 2020 18:00
05 kesäkuu 2020 18:00
06 kesäkuu 2020 18:00
11 kesäkuu 2020 18:00
12 kesäkuu 2020 18:00
13 kesäkuu 2020 18:00

TOUKOKUUN ESITYKSET SIIRTYVÄT KESÄKUULLE. MUUTOKSET OVAT KUITENKIN EDELLEEN MAHDOLLISIA.

Miten käsitellä asioita, joille ei vielä ole nimiä?

Maapallolla siirrytään tulevien vuosikymmenten aikana fossiilisesta aikakaudesta jälkifossiiliseen. Muutokseen tarvitaan sanoja, joita ei vielä ole. Tarvitsemme nimiä surulle ja ajatuksille, joiden myötä pystymme muuttamaan ympäristösuhdettamme kestävämmäksi. Rakkaudesta-työryhmä on itse kirjoittanut ja pyytänyt tutkijoita ja runoilijoita luomaan sanoja, joita ei vielä ole, mutta joita kenties tulevina vuosikymmeninä tarvitaan. Kävelyesitys kestää noin 1 tuntia 20 minuuttia ja tapahtuu Mad Housen lähiympäristössä Kalasatamassa. Yleisöä pyydetään varautumaan säänmukaisesti.

Sanoista koottu Utopedia kuvaa niitä siirtymiä, joita ilmastonmuutoksen ja muiden ympäristönmuutosten aikana tapahtuu sekä maapallolla että ihmisten mielissä www.utopedia.fi.

Työryhmä: Minna Haapasalo, Joona Lindberg, Jenny Mansikkasalo, Inari Pesonen, Emma Puikkonen, Heikki Tolin ja Johannes Vartola.
Sanoja Utopediaan ovat kirjoittaneet: tutkija Elisa Aaltola, kirjailija Laura Gustafsson, runoilija Pauliina Haasjoki, tutkija Panu Pihkala,, kirjailija Matias Riikonen, kirjailija Jukka Viikilä, toimittaja-kirjailija Hanna Nikkanen ja Rakkaudesta-työryhmä.
Kuva: Jenny Mansikkasalo

Esityksen valmistumista ovat tukeneet Koneen Säätiö, Taiteen Keskustoimikunta, Samuel Huberin Taidesäätiö, Helsingin Kaupunki ja Cirko.


Jaa: