EN | FI | SV

Rakkaudesta - sanasto tuleville vuosikymmenille

Liput: 12/18€
Paikka : Mad House Helsinki / Teurastamo Katso paikka kartalla

kävelyesitys / outdoor walk performance
lähtö Mad House Helsingin edestä / performance starts at Mad House Helsinki
Aikataulu:
04 kesäkuu 2020 18:00
05 kesäkuu 2020 18:00
06 kesäkuu 2020 18:00
11 kesäkuu 2020 18:00
12 kesäkuu 2020 18:00
13 kesäkuu 2020 18:00

HUOMIOITHAN UUDET ESITYSAJAT. LIPPUJA VOI VARATA TÄÄLTÄ.

***

Miten käsitellä asioita, joille ei vielä ole nimiä?

Maapallolla siirrytään tulevien vuosikymmenten aikana fossiilisesta aikakaudesta jälkifossiiliseen. Muutokseen tarvitaan sanoja, joita ei vielä ole. Tarvitsemme nimiä surulle ja ajatuksille, joiden myötä pystymme muuttamaan ympäristösuhdettamme kestävämmäksi. Rakkaudesta-työryhmä on itse kirjoittanut ja pyytänyt tutkijoita ja runoilijoita luomaan sanoja, joita ei vielä ole, mutta joita kenties tulevina vuosikymmeninä tarvitaan. Kävelyesitys kestää noin 1 tuntia 20 minuuttia ja tapahtuu Mad Housen lähiympäristössä Kalasatamassa. Yleisöä pyydetään varautumaan säänmukaisesti.

Sanoista koottu Utopedia kuvaa niitä siirtymiä, joita ilmastonmuutoksen ja muiden ympäristönmuutosten aikana tapahtuu sekä maapallolla että ihmisten mielissä www.utopedia.fi.

Työryhmä: Minna Haapasalo, Joona Lindberg, Jenny Mansikkasalo, Inari Pesonen, Emma Puikkonen, Heikki Tolin ja Johannes Vartola.
Sanoja Utopediaan ovat kirjoittaneet: tutkija Elisa Aaltola, kirjailija Laura Gustafsson, runoilija Pauliina Haasjoki, tutkija Panu Pihkala,, kirjailija Matias Riikonen, kirjailija Jukka Viikilä, toimittaja-kirjailija Hanna Nikkanen ja Rakkaudesta-työryhmä.
Kuva: Jenny Mansikkasalo

Esityksen valmistumista ovat tukeneet Koneen Säätiö, Taiteen Keskustoimikunta, Samuel Huberin Taidesäätiö, Helsingin Kaupunki ja Cirko.

TÄRKEÄ OHJE YLEISÖLLE

Rakkaudesta - sanasto tuleville vuosikymmenille on kävelyteos, jossa kuljetaan ääninauhan johdattamana Kalasataman alueella. Reitti kuljetaan pienissä noin 10 henkilön ryhmissä, joten turvallisen etäisyyden pitäminen muihin onnistuu hyvin. Jokaisena esityspäivänä lähtee kolme kävelyryhmää kokemaan teosta. Lähdöt kello 18.00, 18.10 ja 18.20. Lippuvarauksen yhteydessä kysytään ryhmätoivetta.

Yleisön on kuitenkin hyvä ottaa huomioon muutama asia:

*Tule esitykseen vain terveenä. Hyvitämme sairastumisen takia peruutetun lipun.
*Varaa paikkasi ja maksa lippu etukäteen. Emme myy lippuja ovelta. Varauslomake aukeaa tällä sivulla 18.5 klo 10.
*Varaa säänmukaiset vaatteet. Esitykset järjestetään myös sateella.
*Kävelyreitti on noin 1,5 km pitkä ja esteetön. Suositusikä 12 v. Kieli on suomi. Kesto noin 1h - 1h 20min.

Esityksessä kuunnellaan ääninauhaa mp3-soittimesta. Tuo mieluiten omat kuulokkeet (mini plug-in). Saatavilla myös desinfioituja kuulokkeita. Mp-3 soittimet on myös huolellisesti desinfioitu.

Mad House tarjoaa käsidesiä ja kumihanskoja sekä hengityssuojaimia, (jos niitä on saatavilla.)

Kaikkiin esityksiin on tilaa 30 hengelle. Esitys alkaa Teurastamon sisäpihalta Mad House Helsingin edestä.
Yleisö jakautuu kolmeen ryhmään, jotka lähtevät klo 18:00 (ryhmä 1), 18:10 (ryhmä 2) ja 18:20 (ryhmä 3). Ryhmä valitaan varauksen tekemisen yhteydessä.


Jaa: