EN | FI | SV
Mhh season5

Niko Hallikainen (FI): Blue Exhaust

Blue exhaust2
Play button
Liput: 15 / 10 / 8 €
Paikka : Mad House Helsinki Katso paikka kartalla

Kieli: englanti
Kesto: TBC
Aikataulu:
08 maaliskuu 2018 19:00
09 maaliskuu 2018 19:00

"Haluan tutkia psyykkistä yksinäisyyttä ja kuinka se tuottaa stressin ruumiillisuuden, jonka keho tuskissaan esittää. Tutkin, miten yksinäisyyden ja stressin vuoropuhelu tulee selkeimmin artikuloiduksi kriisiytyneessä ruumiissa ja sen tuntemuksissa. Haluan esittää, miten tällainen ruumis haluaa; mitä on tämän ruumiin kuvittelema ja harjoittama seksuaalisuus; ja miten tämä ruumis tuottaa toivoa. Haluan artikuloida ja kuvata näyttämön kautta huoleni tästä ruumiista, raaputtaa sen pintaa, jotta toivottomuuden arvesta tulee jälleen kerran näkyvä haava, jonka uskon olevan historiallinen, monien kokema tila, joka levitoi yhdestä kuolleesta yksilöstä toiseen kuolevaan. Uskon, että antivitaali, kykenemätön ja voimaton ruumis on mielenilmaus. Se päästää melua, ääntä, joka lähtee aaveen syleilemisestä."

Blue Exhaust on Niko Hallikaisen sooloteos, joka muuntaa väsyneen ruumiin yksinäisyyden koreografiaksi, joka liikkuu äänessä ja kielessä. Esitys ottaa tilan yhteiselle kielelle, jolla kaikki yksinäiset tekevät kuolemaa. Esityksen kieltä ovat unettomuus, suru ja deittiapplikaatiot, raha, puhe, halut ja videot, seksi ja sairaus ja osaamattomuus, ja yksityisyys. Blue Exhaust ääntää stressin ruumista kuvaksi, joka on pysähtynyt hetki musiikkia.

Niko Hallikainen on kirjoittaja ja äänisuunnittelija. Blue Exhaust on hänen ensimmäinen näyttämöteoksensa. Näyttämöllä on Hallikaisen lisäksi Kristian Palmun valosuunnittelu ja tyhjää porukkaa.

Teksti, äänisuunnittelu, esitys: Niko Hallikainen
Valosuunnittelu: Kristian Palmu
Kuva: Niko Hallikainen & Jaakko Pallasvuo
Tukija: Koneen Säätiö


Jaa: