EN | FI | SV
Mhh season5

Niko Hallikainen (FI): Blue Exhaust

Blue exhaust2
Play button
Biljett: 15 / 10 / 8 €
Location : Mad House Helsinki Visa karta

Språk: i engelska
Längd: TBC
Datum:
8 mars 2018 19:00
9 mars 2018 19:00

”Jag vill undersöka psykisk ensamhet, och hur den kan framkalla fysiska stressymptom i den lidande kroppen. Jag studerar hur kontakten mellan ensamhet och stress artikuleras tydligare i sinnet hos en kropp i kris. Jag vill visa hur en sådan kropp vill ha det, hur en sådan kropp upplever och hanterar sexualitet, och hur en sådan kropp manar fram förhoppning. Via scenen vill jag artikulera och skildra oron över min egen kropp, skrapa på dess yta, så att skorpan av hopplöshet åter blottar ett synligt sår, troligen ett historiskt tillstånd, ett tillstånd som många har upplevt, som svävar från ett förgånget subjekt till ett annat som förgås. Jag tror att min kraftlösa, oförmögna, antivitala kropp utgör ett statement. Den för oväsen, ett ljud som när en omfamnar ett spöke”.

Blue Exhaust är ett soloverk av Niko Hallikainen, som omvandlar en utmattad kropp till en koreografi av ensamhet, i rörelse genom språk och ljud. Föreställningen skapar rum för det gemensamma språk på vilket alla de ensamma förgås. Föreställningens språk är är sömnlöshet, sorg och dejting-appar, prat, pengar, lust och videor, sex och sjukdom och oförmåga. Blue Exhaust uttrycker den stressade kroppen till en bild, som är ett fruset ögonblick av musik.

Niko Hallikainen är författare och ljuddesigner. Blue Exhaust är hans första sceniska verk. Han kompas på scenen av Kristian Palmus ljussättning och döda mänskor och tomhet.

Text, ljud design, på scen: Niko Hallikainen
Ljus design: Kristian Palmu
Bild: Niko Hallikainen & Jaakko Pallasvuo
Stödt av: Koneen Säätiö


Share: