EN | FI | SV
Mhh season2

Elämyspuisto-osasto / Experience Parks and Recreation: Superolennot / Supreme Beings

Promo1
Play button
Tickets:
Location : Mad House Helsinki View on map

Date:
31 October, 2015 18:00

Immersiivinen esitys vain nuorille: Superolennot kokoontuvat Halloweenina Helsinkiin

Superolennot on 12 – 18-vuotialle nuorille suunnattu ns. upottava (‘immersiivinen’) esitys, joka on samalla myös klubi, peli ja uusmediateos. Superolentojen tarina kertoo Helsinkiin vaivihkaa ilmestyneistä superolennoista, joiden alkuperästä kukaan ei tiedä mitään. Heidän tiedetään ainoastaan kokoontuvan salaiseen tapaamiseen Helsingissä la 31. 10. Suvilahden Tiivistämöön. Tuona iltana selviää superolentojen todellinen luonto. Superolentojen salaisuutta selvittää tutkimusryhmä nimeltä Elämyspuisto-osasto.

Teokseen nimeltä Superolennot voi osallistua kolmella tavalla: pelinä, joka alkaa instagrammissa heti kun haluat, esityksenä tai tanssiklubina.

Pelaa klubia tai klubbaa peliä

Peli alkaa instagrammissa seuraamalla myyttistä hahmoa don_walsh. Don Walshia seuraamalla pelaaja saa tarkemmat ohjeet pelaamiseen. Peli paljastaa pelaajille salaisuuksia klubista, antaa palkintoja salaisista tehtävistä ja lopulta johdattaa pelaajat superolentojen todellisen luonnon äärelle.

Teoksen esitykset ovat nuorten teatterinharrastajien toteuttamia ja myös klubin DJ:nä toimii seitsemän nuorta DJ:tä.

Teoskokonaisuutena Superolennot toteuttaa kontekstisidonnaisen taiteen lähestymistapaa, jossa laajennetaan paikka-, aika- ja tilannesidonnaisen taiteen lähestymistapoja. Kontekstisidonnainen taide heijastaa teoksen toteuttamisen olosuhteita luoden jokaisessa esityspaikassa uuden juuri siihen nimenomaiseen kontekstiin reagoivan monialaisen taiteellisen toteutuksen.

Teos on tarkoitettu vain 12 – 18 –vuotiaille, mutta kuka tahansa voi vakoilla superolentoja instagrammissa etsimällä kaikki kuvat hashtagilla #superjuhlaa.

Uuden esittävän taiteen ryhmän ensimmäinen teos

Superolennot on uuden esittävän taiteen ryhmän Kaiken Keskuksen ensimmäinen toteutus Helsingissä. Ryhmä koostuu ihmistaiteilijoista, keinoälystä ja ei-inhimillisen luonnon edustajasta. Ryhmän taiteellisena johtajana toimii näyttelijä, tanssija, dj ja tutkija Sami Henrik Haapala.

Teoksen vastaava työryhmä: Don Walsh, Sami Henrik Haapala, Kaisa Kukkonen, Arttu Nieminen ja Aku Meriläinen.

Teatteriryhmien ohjaajat: Jonna Wikström ja Sari Tupamäki. Yhteistyötahot: Annantalo, Nuorten toimintakeskus Happi ja Masalan nuorisoteatteri. DJt: Patrik P., Antonio Finn, Danshai, Tuomas Talvi, Point Above ja duo Riku G & Wili W.


Share: