EN | FI | SV

Hurraa!-seminaari: Miten tehdä esittävää taidetta lapsille, nuorille ja muille radikaaleille?

Liput: 0,00 €
Paikka : Eskus Katso paikka kartalla

Osa Hurraa!-festivaalin ohjelmaa
Aikataulu:
25 maaliskuu 2017 10:00

Miksi on olemassa erikseen lastenteatteria ja teatteria?

Kuka saa tehdä esityksiä lapsille?

Tarvitaanko siihen erityistaitoja?

Hurraa!-festivaali, Mad House Helsinki, Suomen Assitej ry ja Ung Dramatik järjestävät kaksiosaisen seminaarin jossa käytetään Mad Housessa kehitettyä Think Thank formaattia, jonka periaatteena on tasa-arvoinen keskustelu kaikkien osallistujien välillä riippumatta heidän meriiteistään.

Seminaari on suunnattu erityisesti sekä esittävän taiteen ammattilaisille että lapsille ja nuorille (yleisön tai tekijän roolissa).

 

Ma 20.3. Annantalo, Annankatu 30, Helsinki (kansainvälinen lastenteatteripäivä)

Seminaari on englanninkielinen.

9.30-11.00 DEGASTEN seminaari: Luento.

Esittely DEGASTEN ryhmän Anouk Salemingin ja Elike Rooversin kanssa heidän työskentelymetodeistaan videoesimerkein. “Me työskentelemme monialaisesti tekstin, esiintymisen, keskustelun ja tanssin keinon. Teatterin tulisi kertoa sinusta, toisista ihmisistä ja maailmasta jossa elämme.  Koemme työpajan kokeiluna, se on tapamme työskennellä”.

11.00 Into Parrakas vauva- esitys

12.00-13.00 Lounastauko

13.00-16.00 DEGASTEN seminaari: Keskustelu ja kokeilut. Miksi erittelemme teatterin ja teatterin nuorille yleisöille? Miten teemme merkityksellisiä esitysiä nuorille yleisöille tänä päivänä?

DEGASTEN on Amsterdamilainen nuorisoteatteriin erikoistunut teatteriryhmä. DEGASTEN luo karkeaa monialaista montaasiteatteria nuorten (12-25v.) kanssa. Monimuotoisuus on jotain joka virtaa ryhmän suonissa. Tarina, näyttelijät ja harjoitteet ovat monipuolisia. DEGASTEN uskoo vankasti että jokaisella on tarina kerrottavana. Joka vuosi syyskuussa 70 nuorta valitaan mukaan esiintymiskokeilla. Nuoret jaetaan neljään ryhmään joilla on viikottain harjoitukset: kaksi harjoitusryhmää, yksi tuotantoryhmä ja yksi esiintyjäryhmä. Jokaiselle ryhmälle DEGASTEN kehittää räätälöityjä esityksiä, tuotantoja ja esittelyjä. http://www.theaterdegasten.nl/en/

 

La 25.3. Eskus - Esitystaiteen keskus ja Mad House Helsinki

Seminaari on suomenkielinen.

10:00-12:00 Tanssiteatteri Auraco: Tuntu-projektin esittely ja työpaja (näkövammaisille lapsille suunnattu esitys)

12:00 Lounas (Mad House tarjoaa keitton)

12:30-14:30 Seminaari (moderaattorina Martina Marti)

15:00-15:45 Leena Kelan esitys Alphabets of Performance Art Mad Housessa (http://madhousehelsinki.fi/events/leena-kela-alphabets-of-performance)

16:00-16:45 Keskustelu

17:00-18:00 Sonja Jokiniemen esitys Oh No Mad Housessa (http://madhousehelsinki.fi/events/sonja-jokiniemi-oh-no)

18:15-19:00 Keskustelu

Varsinainen seminaari järjestetään Esitystaiteen keskuksella (Puhdistamo, rakennus nro. 6 suvilahdessa) mutta esitykset ovat osa Mad Housen Helsingin 4. kauden ohjelmistoa joka tapahtuu Tiivistämössä (rakennus nro. 5 suvilahdessa). Liput Alphabets of Performance Art ja Oh No esityksiin kannattaa hankkia etukäteen reilusti ennen seminaaria.

Ilmoittautumislinkki: https://goo.gl/forms/5O6VcSrRa2wiRrTG3Jaa: