EN | FI | SV

Hurraa! seminarium: Hur skapas scenkonst för till barn, ungdomar och andra radikala?

Biljett: 0,00 €
Location : Eskus Visa karta

Hurraa! festivalens program
Datum:
25 mars 2017 10:00

Varför skiljer folk på teater och barnteater?

Vem får göra teater för barn?

Krävs det specialkompetens för sådant?

Hurraa!-festivalen, Mad House Helsinki, Assitej Finland r.f. och Ung Dramatik ordnar ett tudelat seminarium som tar modell av Think Thank formatet som utnyttjats på Mad House, där deltagarna ingår i ett jämlikt samtal utan hänsyn till titlar eller meriter.

Seminariet riktar sig främst till professionella yrkesmänniskor på scenkonstfältet och till ban och unga (både som publik och kreatör).

 

Må 20.3 Annegården, Annegatan 30, Helsingfors (internationella barnteaterdagen)

Seminariet går främst på engelska.

9.30-11.00 DEGASTEN seminariet: Föreläsning

En presentation av DEGASTEN gruppens medlemmar Anouk Saleming och Elike Roovers och deras arbetsmetod, med hjälp av videoexempel. ”Vi arbetar tvärsektoriellt med hjälp av text, scenkonst, samtal och dans. Teater skall handla om dig, om de andra och om världen vi lever i. Vi upplever workshopen som ett experiment, det är vårt sätt att arbeta på”.

11.00 Into Parrakas vauva föreställning

12:00 - 13:00 Lunchpaus

13:00 - 16:00 DEGASTEN seminariet: Samtal och experiment.

Varför skiljer vi på teater och teater för en ung publik? Hur skapar vi betydelsefulla föreställningar för en ung publik av idag?

DEGASTEN är en teatergrupp baserad i Amsterdam, som har specialiserat sig på ungdomsteater. DEGASTEN skapar montage-aktiga och tvärsektoriella teaterverk med unga (12-25 år). Variationen ligger i ryggmärgen inom arbetsgruppen. Berättelsen, skådespelarna och övningarna är mångsidiga. DEGASTEN när en stark tro på att var och en har en historia att berätta. I september varje år väljs 70 ungdomar ut att delta genom uppvisningsprov. De unga delas in i fyra grupper som övar veckovis; två träningsgrupper, en performansgrupp och en teatergrupp. För varje grupp skräddarsyr DEGASTEN egna föreställningar, projekt och presentationer. http://www.theaterdegasten.nl/en/

 

Lö 25.3 Eskus - Esitystaiteen keskus (Centret för performancekonst) och Mad House Helsinki

Seminariet går främst på finska.

10:00 - 12:00 Dansteater Auraco: Presentation av och workshop kring projeketet Tuntu, en föreställning riktad till synskadade barn)

12:00 Lunch (Mad House bjuder på soppa)

12:30 - 14:30 Seminarium (som moderator fungerar Martina Marti)

15:00 - 15:45 Leena Kelas föreställning Alphabets of Performance Art på Mad House
(http://madhousehelsinki.fi/events/leena-kela-alphabets-of-performance)

16:00 - 16:45 Diskussion

17:00 - 18:00 Sonja Jokiniemis föreställning OH NO på Mad House (http://madhousehelsinki.fi/events/sonja-jokiniemi-oh-no)

18:15 - 19:00 Diskussion

Seminariet ordnas på Eskus – centret för performancekonst på Puhdistamo (byggnad 6) i Södervik, men föreställningarna är en del av Mad House Helsinkis fjärde säsong, som presenteras på Tiivistämö (Presseriet, byggnad 5, Södervik). Biljetter till föreställningarna Alphabets of Performance Art och OH NO bör reserveras i god tid före seminariet.

Anmälningar via länken:  https://goo.gl/forms/5O6VcSrRa2wiRrTG3

 Share: