EN | FI | SV
Mhh season3

Jovanka Trbojevic & co: B Funeral

Osa 2
Play button
Liput: 15,00 € / 10,00 €
Paikka : Mad House Helsinki Katso paikka kartalla

Aikataulu:
03 maaliskuu 2016 19:00
04 maaliskuu 2016 19:00

Kunnianosoitus DADALLE, DADAN syntymän 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

Esityksen keskiön muodostaa puolen tunnin mittainen video ”Death in the swimming pool”. Siinä mehiläinen - Bee - kuolee uima-altaassa Bratislavassa, Slovakiassa. Videolla Juha Valkeapää ja Jovanka Trbojevic säestävät tapahtumaa musiikki-improvisaatiolla. Esityksessä Valkeapää esittää Seremoniamestaria joka resitoi välillä saksankielistä dadarunoutta ja välillä suorittaa arkisia tehtäviä, kuten paidan silittämistä, puvun harjaamista, perunoiden ja sitruunoiden kuorimista, lattian lakaisua jne. Välillä hän laulaa kaanonissa videon mehiläisen kanssa. Parhaan dadaperinteen mukaisesti seremoniamestari on lapsellinen ja leikkisä, järjetön ja täynnä positiivista energiaa.

Petri Kekonin hahmo Elämänenergia yhdistyy kuolemaan ja kipuun, seksuaalisuuteen ja vitaaliin elämään. Sen liikkumisala on ahdas ja sattumatekniikoiden, kuten nopanheiton, rajoittama. Liiku ja pysähdy, liiku ja pysähdy. Elämänenergia ilmestyy ja katoaa taianomaisesti. Se antaa kuolevan mehiläisen energialle inhimillisen ulottuvuuden.

 

B Funeral on taiteen ja elämän puolella mutta ei unohda todellisuutta eikä konventioita. Se on järjetön, dramaattinen, ylitunteellinen, suree maailman tilaa ja kunnioittaa elämää. “Haluamme uuden DADAN jossa maistuu myös vanha DADA!

Ohjaaja ja säveltäjä: Jovanka Trbojevic
Esiintyjät: Petri Kekoni & Juha Valkeapää

Samalla lipulla Sándor Vály: Young Dionysos (Part III - Part IV) -pianokonsertti klo 20.00


Jaa: