EN | FI | SV
Mhh season3

Jovanka Trbojevic & co: B Funeral

Osa 2
Play button
Biljett: 15,00 € / 10,00 €
Location : Mad House Helsinki Visa karta

Datum:
3 mars 2016 19:00
4 mars 2016 19:00

En homage för DADA, till ära av födelsen av DADA, ett 100-års jubileum. 

Föreställningens kärna består av en halvtimmes video ”Death in the swimming pool”. Ett bi - Bee - dör i en simbassäng i Bratislava, Slovenien. Juha Valkeapää och Jovanka Trbojevic ackompanjerar händelsen med musikimprovisation. Valkeapää föreställer en Seremonimestare som resiterar tysk dadapoesi och utför vardagliga uppgifter, som att stryka sin blus, skala potatis och sitroner, sopa golvet osv. Emellanåt sjunger han i kanon med biet. Enligt den besta dadatraditionen är seremonimestaren barnslig och lekful, vansinning och full av positiv energi. 

Petri Kekonis karaktär Livskraften kombinerar död med smärta, seksualitet och ett blomstrande liv. Den rör sig i en omgivning begränsat av bl.a. att kasta tärningar. Rör dig och stanna, rör dig och stanna. Livskraften dyker upp och försvinner magiskt. Den ger dödsbiets energi en human aspekt.

B Funeral är på konstens och livets sida med glömmer inte bort realitet och konventioner. Den är vansinning, dramatisk, överemotionell, den sörjer sig över världens tillstånd och respekterar livet. "Vi vill skapa en ny DADA där även den gamla DADAn kan smakas!" 

Regi och kompositör: Jovanka Trbojevic
Uppträdare: Petri Kekoni & Juha Valkeapää

Med samma biljett Sándor Vály: Young Dionysos (Part III - Part IV) -pianokonsert kl. 20.00


Share: