EN | FI | SV
Mhh season2

MOPMA guest: The Discoritual

Screenshot 2016 02 22 11.02.08
Play button
Liput: 15,00 € / 10,00 €
Paikka : Mad House Helsinki Katso paikka kartalla

Aikataulu:
11 lokakuu 2015 18:00

Discorituaali on yhteisö. Discorituaali on lääke ja puhdistus.

Esitystaiteen seuran vuoden 2015 päätuotanto on Discorituaali. Discorituaali on kymmenen hengen työryhmän ja yleisön yhdessä luoma kokemuksellinen teos, joka luo uutta yhteisöllisyyttä.

Discorituaalissa on voimakasta ääntä ja valoa. Teos ei sovi ihmisille, joilla on taipumusta kohtauksiin.

Rituaalissa on kolme sääntöä.

Pidä huolta itsestäsi
Pidä huolta toisesta
Pidä huolta rituaalista

Jos sinua vastaan rikotaan, keskeytä rituaali
Jos pimeys rikotaan, rituaali keskeytyy

Rituaalissa ei ole yllätyksiä, tarinaa tai fiktiivistä rakennetta.

Aristoteles kirjoittaa, että ”Säälin, pelon ja innostuksen kaltaiset tunnetilat vaikuttavat voimakkaasti joidenkin sieluun, mutta niitä ilmenee kaikilla muillakin. Jotkut ovat erityisen vastaanottavaisia tällaisille mielenliikutuksille. Esitettäessä pyhiä melodioita ja käytettäessä sielua kiihottavia sävellajeja voimme havaita heidän olevan sellaisessa tilassa kuin he olisivat saaneet lääkettä ja puhdistautuneet. Kaikki he kokevat jonkinlaisen puhdistautumisen ja helpotuksen, johon liittyy mielihyvää.

Rituaalissa on kolme osaa.

ETEINEN: Eteisosan aikana kertaamme rituaalin rakenteen ja valmistaudumme rituaaliin. Rakenne kerrotaan yksityiskohtaisesti. Jokainen kertoo oman nimensä. Eteisosa kestää 15 minuuttia.

PIMEÄ: Pimeäosassa olemme samassa tilassa yhdessä. Valot laskevat ja ääni nousee. Ääni soi tauotta yhtä kauan kuin pimeys kestää. Sitä seuraa merkkiääni ennen ensimmäistä valoa. Pimeäosa kestää 90 minuuttia.

Pimeässä ei ole esiintyjiä. Jokainen osallistuu rituaaliin omana itsenään ja osana yhteisöä.

PÄÄTÖS: Päätösosassa päätämme rituaalin yhdessä. Lepäämme valossa ja tuulettimet viilentävät tilan. Päätösosa kestää 15 minuuttia.

Työryhmä / Working group / Arbetsgrupp: Eric Barco, Veli-Pekka Majava, Tatu Nenonen, Joel Neves, Ilmari Paananen, Justus Pienmunne, Sofia Simola, Lotta Suomi, Sanna Uuttu, Tuomas Vaahtoluoto
Tuotanto / Production: Esitystaiteen seura – Live Art Society & working group

https://vimeo.com/115698854


Jaa: