EN | FI | SV
Mhh season2

MOPMA - Museum of Postmodern Art

Liput:
Paikka : Mad House Helsinki Katso paikka kartalla

Aikataulu:

Kansainvälisesti arvostettu esitystaideryhmä Oblivia avaa Suvilahdessa postmodernin taiteen museo MOPMAn (Museum of Postmodern Art) 10.-24. lokakuuta. Museo on osa esitystaiteen talo Mad Housen toisen kauden ohjelmaa. Museon kokoelmaan kuuluvat ensi-iltansa 10.10. saava MOPMA 4 – The Rave, duo Kristinsson & Fredrikssonin kiinalainen teeseremonia, sekä kansainvälisesti arvostettu Entertainment Island –esitystrilogia kokonaisuudessaan ensimmäistä kertaa Suomessa. Lisäksi museon kokoelmaa täydentää Esitystaiteen seuran kiitetty Diskorituaali.

Oblivia on yksi Suomen tunnetuimmista ja kansainvälisimmistä esitystaiteen ryhmistä. Vuonna 2012 ryhmä päätti museoida postmodernismin ja aloitti aihetta käsittelevän esitysten sarjan. MOPMA 1 (2012), Super B (2013) ja Ka-boom (2014) ovat kiertäneet maailmaa ja tonkineet postmodernismin merkitystä ja olemassaoloa eri kanteilta. Uusi teos The Rave nojaa kysymykseen, millainen on tulevaisuuden esitys ja kuinka taideteos pystyy kiertämään tulevaisuudessa ilmastonmuutoksen huomioon ottaen, ympäristöystävällisesti. The Rave on livestream-esitys.

Toisenlainen lähestymistapa esitystaiteeseen tulee Oblivian Timo Fredrikssonilta ja Magnus Logi Kristinssonilta. Torstaina 22.10. miehet hiljentyvät kiinalaisen teeseremonian äärelle tarinoimaan nimistä, identiteetistä, maratonin juoksemisesta ja muista yrityksistään saada tunnustusta nykymaailmassa. Esitys kestää kuusi tuntia, yleisö voi tulla ja poistua esityksestä omassa tahdissa.

Lisäksi Oblivia esittää aiemman trilogiansa, Entertainment Islandin, joka tutki vuosina 2008- 2010 viihdeteollisuutta. Entertainment Island on Suomen kansainvälisesti tunnetuin esitystaideteos, joka on kiertänyt 14 maassa. Trilogia nähdään nyt kokonaisuudessaan yhtenä teoksena ensimmäistä kertaa Suomessa. Oblivia on kutsunut MOPMAan mukaan myös Esitystaiteen seuran vuoden 2015 pääteoksen, Diskorituaalin.

MOPMA 4 – The Rave: 10., 13. ja 14.10. klo 18.00
Diskorituaali 11.10. klo 18.00
Entertainment Island 21., 23. Ja 24.10 klo 19.00
Kristinsson & Fredriksson 22.10. klo 16-22


Jaa: