EN | FI | SV
Mhh season5

Honkasalo-Niemi-Virtanen (FI): Nature Morte

Img 0674
Play button
Liput: 15 / 10 / 8 €
Paikka : Mad House Helsinki Katso paikka kartalla

Kieli: Suomeksi
Kesto: TBC
Aikataulu:
16 maaliskuu 2018 19:00
17 maaliskuu 2018 19:00
20 maaliskuu 2018 19:00
21 maaliskuu 2018 19:00

Orismalan kylässä on lähde, josta nousee ihmisen luita ja on aina noussut.”  - Pappi Erik Alftanius kirjeessään Tukholman antikviteettikollegiolle 1674 

Punaista vettä,
rautaoksidi luupölyä,
kevätvalo,
esihistoriallinen hanhi,
lumpeensiemenet,
suonsilmä, 
kellot, 
koruja,
puita, 
pronssikattila,
hänen kasvonsa.

Nature Morte on toinen osa kolmiosaista teoskokonaisuutta, jonka aihe ja lähtökohta on Isossakyrössä sijaitseva rauta-aikainen vesikalmisto, Levänluhdan lähde. Tämä lähde, joka on yksi harvoista Euroopassa sijaitsevista vesikalmistosta oli rauta-aikana vielä järvi. Kollektiivi käyttää teostensa aihemateriaalina poikkitieteellistä tutkimusta, joka tutkii lähdettä eri tieteen alojen näkökulmista. Teoksissa lähestytään rauta-aikaista järvimaisemaa ja sinne haudattua muinaisihmistä ihon ja kosketuksen käsitteiden kautta. 

Teoskokonaisuuden muut osat:

Chimera-näyttely toteutuu Galleria Sinneen (9.3.-8.4.). Chimera on kolmiosaisen teoskokonaisuuden ensimmäinen osa. Näyttely on installaatio joka koostuu videosta, veistoksista, äänestä, valokuvista ja tekstistä.

Paikkasidonnainen ääniteos toteutetaan Levänluhdan lähteelle, syksyllä 2018.. Teos on äänellinen polku, joka kiertää lähdettä ja sen ympäröivää luontoa. Teos hyödyntää binauraalista äänitekniikkaa, jonka avulla voi luoda kolmiulotteista ääntä ja vahvan illuusion kosketuksesta.

HONKASALO-NIEMI-VIRTANEN on kolmesta eri alojen (kuvataiteet, teatteri, musiikki) taiteilijasta koostuva kollektiivi. Kollektiivi työskentelee horisontaalisesti, poikkitaiteellisesti, pitkissä prosesseissa taiteen ja tieteen rajapinnoilla.

Konsepti: Honkasalo-Niemi-Virtanen
Näyttämöllä: Emilia Kokko, Elina Pirinen, Akuliina Niemi & Ilkka Saastamoinen
Teoksen tukijat: R-collection
Yhteistyössä: HIAP - Helsinki International Artist Programme


Jaa: