EN | FI | SV

OGUTU MURAYA

Liput: free / maksuton / grattis
Paikka : Internet Katso paikka kartalla

Language | kieli: English
Duration | kesto: 60 min
Aikataulu:
21 huhtikuu 2021 19:00
22 huhtikuu 2021 19:00

Mine is to say something small – a live audio broadcast
21. ja 22.4. klo 19:00

***

Mine is to say something small -audioteos on kolmas luku Ogutu Murayan henkilökohtaisesta esseestä, joka käsittelee tutkimusmatkaa sirpaloituneeseen muistiin kuvitteellisella yhden vuoden aikajanalla. Päiväkirjamainen kerronta luotaa ristiriitaisia kokemuksia, joita afrikkalaistaustainen taiteilija kokee toimiessaan “epätoivottuna” henkilönä eurooppalaisessa systeemissä.

Teos on osa pidempikestoista julkaisupraktiikkaa; kyseessä on symbioosi lukemisen, kirjoittamisen ja esittämisen välillä, jossa teoksen luvut julkaistaan yleisölle erilaisissa yhteyksissä. Päiväkirjaprojektin ensimmäinen luku How do you observe a stone that is about to strike you? julkaistiin Etcetera Magazinessa. Toinen luku On Thin Ice nähtiin lukuesityksenä Baselissa, Berliinissä, Münchenissä, Amsterdamissa ja Brysselissä. Toukokuussa toinen luku kuullaan myös Hannoverissa (CLINCH 2021).

Uusin luku Mine is to say something small kehitettiin alkujaan osana Ogutun vetämää seminaaria L’Ecole des Sablesissa Senegalissa, jonka jälkeen sitä on työstetty eri yhteyksissä. Nyt kuultava versio tekstistä syntyi yhteistyössä kirjaillisuuskollektiivi Jalada African kanssa. 

Teos kuullaan suorana audiolähetyksenä Kenian Nairobista, missä taiteilija asuu.

*
Ogutu Muraya on kirjoittaja ja teatterin tekijä, jonka työ on nivoutuu Oraturen praktiikkaan. Hän työskentelee erilaisten tarinankerronnan muotojen parissa nostaen esiin sosiaalipoliittisia kysymyksiä ja taiteen mahdollisuuksia haastaa itsestäänselvyyksinä pidettyjä käsityksiä ja asetelmia. Ogutu on opiskellut kansainvälisiä suhteita (USIU-Africa) sekä taiteen maisteriksi (DAS-Theatre). Hänen töitään on ollut esillä useissa kansainvälisissä teattereissa ja festivaaleilla.

 


Jaa: