EN | FI | SV
Mhh season2

PerformanssiPerjantai: Fluxee

500x500 ikoni kallo 4
Play button
Tickets: 5.00€
Location : Mad House Helsinki View on map

Date:
30 October, 2015 19:00

Fluxee on Turussa vuonna 2003 perustettu performanssitaiteeseen keskittyvä klubi, joka on läpileikannut suomalaisen performanssi-ja esitystaiteen kasvun ja kehityksen nykyasuun. Turkuun, TEHDAS teatteriin juurtunut Fluxee järjestettiin viimeisen kerran klubin täyttäessä 10 vuotta. Samalla julkaistiin Fluxee-performance decade-kirja, joka avaa suomalaisen performanssi- ja esitystaiteen kehityskaarta taiteen marginaalista 2000-luvun ilmiöksi.

Fluxeen on perustanut taiteilija Aapo Korkeaoja, joka nykyisin vetää esitystaiteen koulutusta Kankaanpään taidekoulussa, kuratoi Käsitekesä-tapahtumaa ja Immaterial-festivaalia. Fluxeen kuraattorina Korkeaojan kanssa 2003-2010 toimi Laura Mannila ja 2010-2013 Leena Kela.

Madhousen performanssiperjantaina Fluxee ylösnousee yhdessä Horonkäristyksen, Johannes Klaus Koskisen ja Gideonsson/Londrén kanssa. Luvassa on sensuellia estetiikkaa, levottomia juttuja ja baari auki. Ovet aukeavat klo 19 ja ensimmäiset performanssit klo 21.

Johannes Klaus Koskinen
Johannes Klaus Koskisen (s.1993)  performansseissa hengellisyys ja sen riitit löytävät vastaparinsa fetisseistä ja drag queen –estetiikasta. Taiteilija purkaa hengellisen ja seksuaalisen käyttäytymisen välistä jännitettä tutkimalla muun muassa rituaalista muotoa,  likaisuuden ja puhdistautumisen vuoropeliä, sekä minuutensa luovuttamista.  Taustalla toimivat Koskisen omat kokemukset kristityksi ja homoksi varttumisesta, transsukupuolisuudesta, joogan ja meditaation harjoittamisesta. Koskinen opiskelee Kankaanpään taidekoulussa esitystaidetta.

Gideonsson/Londré
Keinotekoisten tilanteiden kautta taiteilijaduo Gideonsson/Londré (swe s.2009) tutkii erilaisia tapoja toimia yksilöllisesti ja/tai jaetusta näkökulmasta.  Heidän työnsä pitää sisällään performansseja, installaatioita ja interventioita, jotka koostuvat pitkälle rakenteellistetuista arkipäivän tilanteista, sekoittuen hyvin ja hyödyn veteen piirretyllä viivalla. Heidän projektinsa saattavat päätyä esityksiksi tai äärimmäisen henkilökohtaisiksi kokeiksi, joiden ainoa yleisö on taiteilijakaksikko itse.

Horonkäristys
Horonkäristys (s. 2012) on fiktiivinen performanssiräppiduo, jossa vaikuttavat kuvataiteilijoiden Tiia-Mari Kolibrin ja Maire Karuvuoren alter egot. Kolibrin Verinen Räppäri on videopelien ja piirrosanimaatioiden seksikäs ja itseriittoinen paholainen, joka kaikkein mieluiten teeskentelee oopperalaulajaa tai tekee maskuliinisia vogue-poseerauksia. Karuvuoren Lady Lada haisee bensalta tai Stockmannin hajuvesiosastolta ja kirjoittaa rakkauskirjeitä elinkautisvangeille, räksyttää ohi ajaville autoille tai nostaa rautaa.

Horonkäristys ilmenee esitystaiteena, teksteinä, kuvina, veistoksina, videoina, ääniteoksina, sekä työpajoina.

Fluxee on osana Madhousen performanssiperjantai-tapahtumia.


Mad Housessa vietetään PerformanssiPerjantaita kolme kertaa kauden aikana. Kunkin perjantain ohjelmiston koonnista vastaa kotimaisen performanssikentän kiinnostava toimija, joka kutsuu koolle haluamansalaisen taiteilijajoukon. PerformanssiPerjantai-kuraattorit: tamperelainen Perfo! (9.10.),  turkulainen Fluxee (30.10.) ja Art Contact Helsinki (20.11.).

Tre Performancefredagar med tre olika organisatörer inom performancekonstfältet under andra säsongen. Kuratorerna har bjudit in konstnärer och skapat en oförglömlig kväll. Kuratorer: Perfo! Tammerfors, (9.10), Fluxee, Åbo (30.10.) och Art Contact Helsingfors (20.11.),

Three Fridays, Three Performance Art Collectives from Finland, Three Nights where everything is possible and a lot goes.
9.10.2015 - PERFO! (Tampere)
30.10.2015 - Fluxee (Turku)
20.11.2015 - Art Contact Helsinki


Share: