EN | FI | SV
Mhh season5

Mathias Ringgenberg (CH): PRICE — Can‘t Say Much About Anything That‘s New

Parisienne
Play button
Biljett: 15 / 10 / 8 €
Location : Mad House Helsinki Visa karta

Språk: engelska
Längd: 50 min
Datum:
25 januari 2018 19:00
26 januari 2018 19:00

DOUBLEBILL:
25.1.2018 Mira Kautto (FI): House of no hope @ 20.15 - Köp biljetter >>>
26.1.2018  Renée van Trier (NL): All can be softer @ 20.15 - Köp biljetter >>>

***************************************************************

Scenkonstnären PRICE ställer frågor om identitet och inverkan, och utforskar våra emotionella förhållanden i en samtid som ter sig allt mer förvirrad av globalisering, nyliberalism och internets växande roll i vår kommunikation, i hur vi uttrycker känslor och formulerar oss. Varje uppförande utformas till en specifik helhet som kontextuellt utgår ifrån rummet, beroende på om hans verk presenteras i ett galleri, ett museum, en teaterscen eller i en klub.
                               
PRICE är den fiktiva protagonisten som den schweiziska konstnären Mathias Ringgenberg förvandlas till i sina verk. Genom att omfatta språket på den moderna masskulturens plattformer, i musiken, reality-TV och på sociala medier, utforskar Ringgenberg de sociala och emotionella följderna av den nutida generationens envetna fokus på jaget. Frågeställningarna som uppstår ur Ringgenbergs arbete härrör sig från och talar direkt till en s.k. Generation Y, en grupp som är nätsmart och ställer sig positiv till kulturell pluralism, men som han uppfattar som ”hemlös”, som saknar en stark historisk medvetenhet och uppfattning om självbestämmande.
                    
PRICE är en tvetydig figure, som samtidigt verkar avlägsen och förbindelselös, men ändå sporrar sina åhörare till ett ärligare förhållningssätt till varandra och de egna behoven. Ibland ter han sig som en utsliten popstjärna, som har återvänt från framtiden för att varna oss för följderna av de nutida modellerna för självutvikning och sociala snabbrelationer, som till slut leder till isolation, utmattning och alienering. PRICE finner sitt sammanhang  i den queera scenkonstens tradition, men han undviker klichéerna och det konstlade, och utmanar - utöver de traditionella könsrollerna och frågorna om sexuell identitet - också de institutionella gränserna mellan performans, teater och populärmusik.

Koncept & på scen: PRICE (Mathias Ringgenberg) 
Musik: PRICE
Musik produktion: Marc Hofweber, Alban Schelbert 
Foto: Mirjam Graf
Tack till Tanzhaus Zürich
Med stöd av: HKB Theater - Expanded Theater, City of Zurich, Canton of Zurich, ProHelvetia, Ernst Göhner Stiftung

Obs! Ringgenbergs konsert PRICE - Greatest hits / 2015 Part 2 på lördagen 27.1  i Baren!


Share: