EN | FI | SV
Mhh season4

Rosalind Goldberg, Sandra Lolax & Stina Nyberg: IMMUNSYSTEMET

Photo immunsystemet
Play button
Liput: 15,00 € / 10,00 €
Paikka : Mad House Helsinki Katso paikka kartalla

Kantaesitys
Kesto: 45-75 min
Aikataulu:
02 maaliskuu 2017 19:00
03 maaliskuu 2017 19:00
04 maaliskuu 2017 19:00

Immunsystemet on esitys, joka tutkii kehon arkisia epämukavuuksia julkisesti mutta intiimisti. Se pakittaa pois kehon poliittisesta historiasta ja hyvinvoinnin nurjasta puolesta. Se alleviivaa pehmeitä, vuotavia ja haavoittuvia osia kehollisesta elämästä. Teos tutkii henkilökohtaisen kautta kehon huonoja puolia ja toimimattomuutta.

”It was the most natural thing in the world, the body, it existed and performed its work even if you did not devote one single thought to it. It constituted a happy union of loose and solid, of liquid and stiffened, mucus and enamel, in general it seemed to be a skilfully not to say artfully devised totality of parts that, witnessed individually, could seam laughable and in some cases repelling. The sum, the body as construction and coherence, deserved both respect and admiration.” - Torgny Lindgren ”Hummelhonung” (1995)


Rosalind Goldberg, Sandra Lolax ja Stina Nyberg ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 2008 lähtien. Yhteistyön lähtökohtana on kiinnostus kehon biologisiin ja sosiaalisiin rakenteisiin, ja tapoihin tutkia niitä synkkiä vesiä joissa nämä yhdistyvät.  Kolmikko toteuttaa koreografiapohjaista tutkimusta, kuinka ympäristömme, biologiamme ja koettu elämä muokkaavat kehoa ja sen liikkeitä. Jokaisessa projektissaan he uusivat yhteistyönsä ja tutkimuksensa tavat.

Heidän yhteisiä teoksiaan ovat A Section of Falling (2008), A White Rhythm Section (2009), Weapons of Mass Production (2010) sekä Fake Somatic Practice (2011). Teoksia on esitetty paljon Saksassa ja Ruotsissa. Kolmikon yhteistyö pohjaa yhteiseen kiinnostukseen ihmisruumiista. Aiheitaan he lähestyvät koreografian ja liikkeen kautta.

Työryhmä:
Koreografia ja esiintyminen: Rosalind Goldberg, Sandra Lolax, Stina Nyberg

Puvustus ja lavastus: Ingela Ihrman

Valosuunnittelu: Josefin Hinders

Osa-aikaiset työryhmän jäsenet:: Tom Engels, Anne Schuh, Ida Arenius, Tiia Kasurinen


Teosta ovat tukeneet: Kulturkontakt Nord, Stockholms Stad, Stockholms Läns Landsting
Osatuottajat: Mad House Helsinki, Skogen, Weld
Tuotanto: The Artist Cooperative Interim kulturJaa: