EN | FI | SV

JAKOB ÖHRMAN

Liput: maksuton / free / grattis
Paikka : Internet Katso paikka kartalla

Aikataulu:

12 — 14 huhti 2021

SHAPESHIFTER (paina otsikkoa)

Osa 1: The Raven (45 min)
Osa 2: The Bells (1 h 04 min)
Osa 3: The Black cat (1h 10 min)
Videot ovat katsottavissa 19.4. asti.

Shapeshifter-esitys käsittelee muodonmuutosta. Teoksessa tutkitaan tapoja muuttua muuksi.

Shapeshifter on henkilö, joka löytyy useista kulttuureista, kansansaduista ja mytologioista. Hänellä on kyky muuttua toiseksi henkilöksi sekä ottaa halutessaan myös eläimen muodon. Shapeshifter kokee muodonmuutoksen joko omasta tahdostaan tai tahdonvastaisesti, kirouksen tai rangaistuksen johdosta.

Työryhmä on harjoitellut muodonmuutosta imitoimalla, toistamalla tekstiä ja liikettä, väsyttämällä itseään, vaikuttumalla äänistä ja musiikista sekä ajamalla itsensä kaaoksen tilaan.

Teos koostuu kolmesta videosta, jotka pohjautuvat Edgar Allan Poen teksteihin The Raven, The Bells ja The Black cat.

Linkit teoksen osiin julkaistaan 12., 13. ja 14.4. klo 19:00 tällä sivulla (linkki sivun alussa) sekä FB-tapahtumassa. Videot ovat ilmaiseksi katsottavissa 19.4. asti. Ei ennakkoilmoittautumista!

Työryhmä
Ohjaus / konsepti / kamera: Jakob Öhrman
Esiintyjät: Emilia Jansson, Daniel Virtanen, Jakob Öhrman
Musiikko: Kristian Ekholm
Still kuvat/videokonsultaatio: Ernets Protasiewicz

Teos on toteutettu yhteistyössä BAD HOUSE -festivaalin ja teatteri Nya Rampenin kanssa.

***

Jakob Öhrman on suomenruotsalainen näyttelijä ja teatteriohjaaja. Hän on Nya Rampen -ryhmän yksi perustajajäsenistä. Viime vuodet Öhrman on työskennellyt intensiivisesti Nya Rampenin sekä ruotsalaisen ohjaajan Markus Öhrnin kanssa. Yhteistyössä Öhrnin syntyneet teokset ovat saaneet kansainvälistä tunnustusta (mm. Nestor-palkinto 2019 teoksella Three episodes of life, Nestor- ehdokkuus 2018 teoksella Domestic Violence, Impulse Festivaalin pääpalkinto teoksella Conte Amour 2012). Esitykset ovat kiertäneet laajasti festivaaleja. (mm. Teater Treffen, Impulse, Winerfestwochen (AUT) Festival Trans americas (CA), Baltic circle (FI), Avigon fetsival (FR), Theater der Welt (DE), Nordwind (DE), World stage festival (CA)). Öhrmanin edellinen ohjaus Hamlet All Inclusive sai ensi-iltansa Teater Viiruksessa helmikuussa 2020.

Öhrmanin estetiikka ammentaa ruumiillisuudesta, groteskista, runollisuudesta ja absurdista huumorista.


Jaa: