EN | FI | SV
Mhh season4

Volumen Express: Sisters

Img 9974
Play button
Liput: 15,00 € / 10,00 €
Paikka : Mad House Helsinki Katso paikka kartalla

Samalla lipulla Mikko Niemistön Birthday (klo 19.00)
Kieli: Englanti
Kesto: n. 1h
Aikataulu:
22 helmikuu 2017 20:00
23 helmikuu 2017 20:00
24 helmikuu 2017 20:00

Luentoperformanssi Sisters (Siskot) tutkii esiintyjiensä, Moranin ja Veronikan, suhdetta siskoihinsa sekä näiden uskontoihin: Moranin sisko elää hyvin vakaumuksellisessa yhteisössä Länsirannalla. Veronikan sisko puolestaan muutti saksalaisesta pikkukaupungista Intiaan palvellakseen Hare Krishnaa.
Jäsennellyn dialogin kautta Moran ja Veronika avaavat siskojensa hullunkurisinakin näyttäytyviä päivittäisrutiineja ja elämää. Miten kulttuuristen valintojen labyrintti syntyy ja kuka sen luo? Entä miten kehonkäsitys tai sukupuoliroolit? Kuinka kaukana länsimainen naisen malli on muista naisen malleista? Kuinka kaukana sisko toisesta? Miten voimme kohdata toisemme, kun uskonnosta syntyy konkreettinen muuri kahden välille?

Työryhmä:
Esiintyjät ja konsepti: Veronika Bökelmann & Moran Sanderovich
Dramaturginen konsultaatio: Noa Elran & Matthias Naumann
Tuotantokehys: Performing Encounters
Tuotantopäällikkö: Jörg Thums
Osatuottajat: Künstlerhaus Mousonturm & Center for Contemporary Art in Tel Aviv.

Volumen Express on Oslossa perustettu ryhmä, joka tutkii töissään teatterin, installaatioiden ja kuvataiteen rajapintoja. Useimmissa teoksissa on dokumentaarinen ulottuvuus.
Berliinissä asuva Veronika Bökelmann (s. 1978) tekee performanssitaidetta sekä mediainstallaatioita. Hänen teoksiaan on nähty mm. Moskovan Biennaalessa, Sophiensaelessa Berliinissä sekä Oslon Black Boxissa. Hän on opiskellut sekä New Yorkin yliopistossa että Norjan teatteriakatemiassa. Hän työskentelee kuvataiteen ja arkkitehtuurin osastolla Berliinissä sekä opettaa ympäri Eurooppaa.
Moran Sanderovich (s. 1980) on syntynyt ja opiskellut Israelissa. Nykyisin hän elää ja työskentelee Berliinissä. Moran on opiskellut visuaalista teatteria ja hän yhdistää teoksissaan kuvanveistoa, performanssia, videota ja piirustuksia kuvatakseen ihmiskehoa ja tapoja kokea se.Jaa: