EN | FI | SV
Mhh season2

TOTEM-teatteri: Kastanja-koira

Kastanja
Play button
Tickets: 6.00€
Location : Mad House Helsinki View on map

Kesto / Duration / Längd: c. 40 min.
Esityskieli / Language / Språk: suomi / in Finnish / på finska

Käsikirjoitus /Manuscript / Manuskript: Juha Hurme Anton Tšehovin novellin pohjalta / Juha Hurme på basis av Anton Tjechovs novell
Ohjaus / Directed by /Regi: Juha Hurme
Koreografia / Coreography / Koreografi: Katja Sallinen
Puvustus ja tilasuunnittelu / Scenography and costumes by / Scenografi och dräkter: Heini Maaranen
Äänisuunnittelu / Sound design by / Ljudplanering: Johannes Vartola
Työpajasuunnittelu / Workshops by / Planering av verkstad: Louna-Tuuli Luukka
Graafinen suunnittelu / Graphic design / Grafisk design: Heini Maaranen
Valokuvat ja videot / Photos and videos by / Fotografering och videoinspelning: Jussi Virkkumaa
Esiintyjät / Performers / På scen: Pasi Lappalainen ja Päivi Rissanen
Teknikot / Technicians / Tekniker: Ilpo Heikkinen/Pauli Riikonen/Markus Heino/Milla Martikainen
Tuotanto / Produced by / Produktion: TOTEM-teatteri, Tiina Piispa
Dates:
25 October, 2015 15:00
22 February, 2016 15:00

Juha Hurme & Anton Tšehov: KASTANJA-KOIRA – näytelmä keskittymisvaikeuksista, oppimattomuudesta sekä liike-elämän lainalaisuuksista

6–12-vuotiaille suunnattu ajatuspitoinen ja humoristinen näytelmä KASTANJA-KOIRA kertoo erään koiran ajautumisesta sirkukseen temppujen tekijäksi. Se on tarina eläimestä ja samalla kaikista, joiden on hankalaa pärjätä isompien ja mahtavampien joukossa. KASTANJA-KOIRA on näytelmä keskittymisvaikeuksista, oppimattomuudesta ja jännittämisestä. Esitys raottaa myös liike-elämän lakeja ja muistuttaa joka ikisen yhtäläisistä oikeuksista vapauteen ja riippumattomuuteen.

KASTANJA-KOIRA on toiminnallinen ja katsojia osallistava iloittelu, jonka pohjavire on kuitenkin tšehovilaisen vakava. Näytelmän lähtökohtana on Anton Tšehovin novelli Kashtanka, jonka ohjaaja Juha Hurme on dramatisoinut sitoen sen lasten nykypäivän kokemusmaailmaan. Palkitun ja ansioituneen ohjaajan, teatterimies Juha Hurmeen teatterijälki on rohkeasti omaleimaista ja sisällöltään väkevää.

TOTEM-teatterin tehtävä on suomalaisen lastenkulttuurin edistäminen. Tätä tehtävää teatteri toteuttaa tuottamalla 6–12-vuotiaille lapsille suunnattuja teatteriesityksiä sekä järjestämällä taidekasvatustoimintaa. TOTEM-teatteri keskittyy uuteen taiteelliseen lastenteatteriin, joka käsittelee ajassa olevia ilmiöitä lapsen näkökulmasta. Yhteistyössä taiteellisten työryhmiensä kanssa TOTEM-teatteri kehittää lastenteatterin lajiaan, joka rohkeasti ylittää eri taiteenalojen rajapintoja.


Share: