EN | FI | SV
Mhh season5

Työpaja: Karolina Ginman (FI): Encountering the corporeal self & dancing the being

Kurssi dancingthebeing kginman web foto hannesrenvall
Play button
Liput: 60,00 €
Paikka : Mad House Helsinki Katso paikka kartalla

Kieli: suomeksi
Lisätiedot & ilmoittautuminen: liput@madhousehelsinki.fi
Aikataulu:

19 — 22 helmi 2018

Ma–to 19.-22.2 @ 10.00-15.00 (20h, sisältää lounastauot)
Demo to 22.2 @ 18.00 (kesto n. 1h)

Kurssilla valutaan ruumiilliseen olemukseen ja antaudutaan ruumismielen syvistä kerroksista kumpuaville liikkeellisille dialogeille. Havaitsemista lähestytään ruumiillisena tapahtumana, ja ruumista todellisuuden reflektoijana ja välittäjänä. Kontrolloivaa mieltä rauhoitetaan syvästi rentouttavan preparaation avulla, jonka jälkeen virittäydytään ruumiillisen tiedon vapauttamiseen liikkeenä ajassa ja tilassa. Tanssijuuteen ja tanssi-käsitteeseen liittyviä hiljaisia normeja puretaan lempeästi, ja yhdessä kuljetaan kohti laajemman ruumiillisen spektrin sallimista itsessä ja muissa. Sallimme ennalta-arvaamattomien sensaatioiden, tapahtumien ja tekojen (liike, ääni, kieli) ilmentymisiä ja hajoamisia assosiatiivisessa virrassa, liikkuen häpeilemättä sallitun ja kielletyn rajalla.

Kurssin päätteeksi järjestetään avoin demo, jonka rakenteesta ja sisällöstä sovitaan kurssi-osallistujien kanssa. Kurssi soveltuu esittävän taiteen ammattilaisille ja opiskelijoille.

Kurssi on osa tanssitaiteilija Karolina Ginmanin monivuotista taiteellista projektia ∞, jossa lähestytään ihmisyyttä tanssijuuden ja psykoanalyyttisen ajattelun risteyksessä. Projektin
ensimmäinen työpaja järjestettiin osana Nordic Forum for Dance Research: Dance & Democracy -konferenssia Göteborgissa kesäkuussa 2017.

Tanssitaiteilija Karolina Ginman valmistui Labanista 2008 ja suorittaa parhaillaan psykologian Pro gradua (Helsingin Yliopisto, yhteistyössä Teatterikorkeakoulu & Sibeliusakatemia). Hän on toiminut monipuolisesti esittävän taiteen vapaalla kentällä tanssijana, pedagogina sekä koreografisten teosten tekijänä erilaisissa taiteilijakokoonpanoissa. Viimeaikoina hän on työskennellyt mm. projekteissa KARAVAANI 2017 (Kansallisteatteri), Soiva Liike, sekä tanssijana koreografeille Mikko Orpana, Hanna Pajala-Assefa ja Favela Vera Ortiz. Karolina lähestyy tanssia ainutlaatuisena ihmisyyden ja todellisuuden tutkimisen keinona. Hän työskentelee mielellään tanssin ja psykologian rajapinnoilla. Vuodesta 2018 hän toimii Nordic Forum for Dance Research -järjestön hallituksessa edistäen tanssi-, poikkitaiteellista ja -tieteellistä tutkimusta.

Ohjaaja: Karolina Ginman
Kuva: Hannes Renvall
Yhteistyökumppanit: NORDIC CULTURE POINT, SVENSKA KULTURFONDEN,
SFAKIOTES RESIDENCY


Jaa: