EN | FI | SV
Mhh season5

Workshop: Karolina Ginman (FI): Encountering the corporeal self & dancing the being

Kurssi dancingthebeing kginman web foto hannesrenvall
Play button
Biljett: 60,00 €
Location : Mad House Helsinki Visa karta

Språk: i finska
Mera information och anmälningar: liput@madhousehelsinki.fi
Datum:

19 — 22 feb 2018

Må-to 19.-22.2 kl. 10-15 (20h med lunchpaus)
Demo to 22.2 kl. 18 (ca.1h)

Under kursen sjunker vi in i vår kroppsliga verklighet och hänger oss åt rörelsemässiga dialoger som föds ur dess djupa skikt. Vi närmar oss varseblivning som ett kroppsligt skeende, och kroppen som aktiv reflekterare och förmedlare av vår verklighet. Det kontrollerande sinnet lugnas genom en djupavslappnande preparation, varefter vi friger vår kroppsliga kunskap i form av rörelse i tid och rum. Tysta normer i relation till dans och den dansande kroppen demonteras och tillsammans strävar vi mot att tillåta både oss själva och varandra ett allt bredare kroppsligt spektrum. Vi låter oförutsägbara sensationer, skeenden och handlingar (rörelse, röst, språk) ta form och återupplösas i associativa strömmar, fungerande på gränsen mellan
det tillåtna och det förbjudna.

Som avslutning på kursarbetet organiseras en öppen demo, vars struktur och innehåll fastlås i samarbete med kursdeltagarna. Kursen lämpar sig för professionella och studerande inom scenkonstområdet.

Kursen är en del av danskonstnär Karolina Ginmans fleråriga konstnärliga projekt ∞, som närmar sig människan och varandet i ett gränsland mellan dans och psykoanalytiskt tänkande. Projektets första workshop organiserades i samband med konferensen Nordic Forum for Dance Research: Dance & Democracy i Göteborg i juni 2017.


Danskonstnär Karolina Ginman är utbildad vid Laban 2005-2008, och avlägger för tillfället sin Pro gradu i psykologi (Helsingfors Universitet i samarbete med Teaterhögskolan & Sibeliusakademin). Karolina har fungerat mångsidigt inom det fria scenkonstfältet som dansare, pedagog och med skapande av koreografiska verk i samarbete med olika konstnärliga grupper. Till hennes senaste projekt hör bl.a. Nationalteaterns KARAVAANI 2017, Soiva Liike -initiativet och arbeten som dansare för bl.a koreograferna Mikko Orpana, Hanna Pajala-Assefa, Favela Vera Ortiz. Karolina närmar sig kroppen som en kunskapskälla bortom språkets gränser, och arbetar gärna inom projekt som tar form i gränslandet mellan danskonst och psykologi. Från och med 2018 arbetar hon i styrelsen för Nordiskt Forum för Dansforsking.

Kursledare: Karolina Ginman
Bild: Hannes Renvall
I sammarbete med: NORDIC CULTURE POINT, SVENSKA KULTURFONDEN,
SFAKIOTES RESIDENCY


Share: