EN | FI | SV
Esittävien taiteiden valtionpalkinto Mad House Helsingille

Mad House Helsingille on myönnetty esittävien taiteiden valtionpalkinto 24.11.2020. Valtion taidetoimikunnat myöntävät vuosittain eri taiteen alojen valtionpalkintoja ansioituneille taiteilijoille ja taideyhteisöille.

Olemme häkeltyneitä ja iloisia! Palkinto on osoitettu koko Mad House Helsingin yhteisölle ja on kiitos ja kunnianosoitus kaikille niille, jotka ovat työskennelleet Mad Housessa lukuisissa erilaisissa työrooleissa vuosien varrella. Haluamme kiittää kaikkia kumppaneitamme sekä rakasta yleisöämme, jonka kiinnostuksen ja tuen voimin olemme saaneet rakentaa esitystaiteen taloa Suomeen.

Koronatilanteen takia palkinnonjakojuhlallisuudet on peruttu - mutta enemmän kuin juhlia kaipaamme hetkeä, jolloin esitystoiminta jatkuu taas ilman rajoituksia. Huolemme koko kulttuurikentästä on valtava. Kun esitystoiminta voidaan taas turvallisesti käynnistää, lupaamme toki myös pitää juhlat teille kaikille!

Esittävien taiteiden toimikunta perustelee valintaansa näin:

”Suvilahdessa vuonna 2014 toimintansa aloittanut esitystaiteen talo Mad House Helsinki on osoittanut erityisyytensä ja välttämättömyytensä uuden, kokeellisen nykyesitystaiteen luovan voiman kokoajana ja ilmentäjänä. Esitystalon alkujaan kausiluontoinen toiminta on vuosi vuodelta kasvanut, syventynyt ja monipuolistunut. Nykyään se on ympärivuotista ja kansainvälistä. Monimuotoinen ja moniääninen ohjelmisto koostuu niin esitystaideteoksista, performansseista, installaatioista, stand upista, nykytanssista, valo- ja äänitaiteesta, lasten esityksistä kuin työpajoista. 

Mad Housen erityisyyttä on myös, että sen toiminnan ytimessä vaikuttaa vuosittain laaja joukko esitystaiteen tekijöitä. Toimintaa kehitetään kollektiivisesti taiteilijoiden ja taideyhteisön kanssa sekä kotimaisten että kansainvälisten tekijöiden alustana ja kanavana. Mad House ei ole identifioitavissa tiettyjen keskeistaiteilijoiden nimiin, vaan se on aidosti kollektiivinen projekti, jossa kullakin taiteilijalla ja työryhmällä on oma uniikki ääni. Yhdistävää on pyrkimys purkaa ja uudistaa teatterillisia esitysmuotoja ja kokemistapoja.”
 

Lue lisää valtionpalkinnosta ja vuoden muista palkinnonsaajista.

Share: