EN | FI | SV
Madhousebanner
Kantaesityksiä ja ensimmäisiä iltoja Mad Housen 5. kaudella
False?1514372935

“Mad Housessa toteutettavien ensi-iltojen kohdalla korostuu roolimme mahdollistajana, kokeilualustana ja tilan antajana moninaisille ehdotuksille sekä kysyvälle etsimiselle. Ensi-iltojemme ei välttämättä tarvitse tuottaa valmiita esitysartefakteja vaan ne voivat myös olla paikkoja, joissa valmiin teoksen konseptia haastetaan tai uudelleentarkastellaan. Toivottavasti ensi-ilta Mad Housessa voisi tarkoittaa mahdollisuutta tulkita vapaasti sitä mitä tämä käsite kullekin taiteilijalle tai teokselle tarkoittaa.” –Mikko Niemistö, kuraattoriryhmän jäsen*

18.-19.1. klo 19.00
Every house has a door (FI / US): Scarecrow *KANTAESITYS
Every house has a door (perustettu 2008, Chicago) on esitystaiteen kansainvälisten pioneerien, Lin Hixsonin ja Matthew Goulishin ryhmä, jonka töiden lähtökohtana on sukupolvien välinen, erilaisia asiantuntijoita hyödyntävä taiteen tekeminen. Scarecrown alkusysäyksenä toimi helsinkiläistaiteilija Essi Kausalaisen koreografinen runous, videot ja puvut.

20.1. klo 19.00
Helsingin Feministinen Salaseura (FI): Treffit 2.0
Helsingin Feministinen Salaseura on feministisistä kysymyksistä kiinnostunut taiteilijakollektiivi. Mad Houseen Salaseura tuo deittishowspektaakkelikonseptinsa version 2.0.

28.2.–2.3.2018
Kaiken keskus (SE/FI/AU/DE/NO): Koneälypuolueen perustamiskokous (FI)
KONEÄLYPUOLUE/AI PARTY luo uuden, koneälyn johtaman poliittisen puolueen. Teos tuo yhteen taiteilijoita ja koneälytutkijoita ja keskittyy laillisen ja oikean poliittisen puolueen perustamiseen Suomessa, perjantaina 2.3.2018. Hanke perustuu ruotsalaisen Bombina Bombastin, suomalaisen Kaiken keskuksen, saksalais-australialaisen Triage Live Art Collectiven ja norjalaisen First Kiss Productionin yhdessä kehittämään konseptiin.

8. & 9.3. klo 19.00
Niko Hallikainen (FI): Blue Exhaust *KANTAESITYS
Blue Exhaust on kirjoittajana ja äänisuunnittelijana tunnetun Niko Hallikaisen ensimmäinen näyttämöteos. Esitys muuttaa väsyneen ruumiin yksinäisyyden koreografiaksi, joka liikkuu äänessä ja kielessä. Esitys ottaa tilan yhteiselle kielelle, jolla kaikki yksinäiset tekevät kuolemaa. Esityksen kieltä ovat unettomuus, suru ja deittiapplikaatiot, raha, puhe, halut ja videot, seksi ja sairaus ja osaamattomuus, ja yksityisyys.
 
16., 17., 20. & 21.3. klo 19.00
Honkasalo-Niemi-Virtanen (FI): Nature Morte *KANTAESITYS
Nature Morte on keskimmäinen osa monitaiteellisen Honkasalo-Niemi-Virtanen -kollektiivin kolmiosaista teoskokonaisuutta, jonka aihe ja lähtökohta on Isossakyrössä sijaitseva rauta-aikainen vesikalmisto, Levänluhdan lähde. Kollektiivi käyttää teosten aihemateriaalina poikkitieteellistä tutkimusta, joka tutkii lähdettä eri tieteen alojen näkökulmista.

Esitysliput ovat myynnissä Lippu.fi:ssä >>>

*Kuraattoriryhmän muodostavat Mad Housen 5. kaudella taiteilijat Sonja Jokiniemi, Mikko Niemistö ja Elina Pirinen.

Jaa: