EN | FI | SV
Kesäohjelmisto 2021 julkaistu


Mad House Helsingin kesäohjelmisto on esitystaiteen juhlaa toukokuun lopusta aina elokuun loppuun asti. Kesäkaudella teokset levittäytyvät eri puolille Teurastamon aluetta ja kokonaisuudessa on vahva paikkasidonnainen pohjavire. Ohjelmiston isoja teemoja ovat kuunteleminen, yhdessä oppiminen ja läsnäolo. Kesän aikana tarjolla on monenlaisia osallistumismahdollisuuksia: teoksia ja työpajoja voi kokea sekä sisällä että ulkona – niin yksin, pienessä porukassa kuin etänäkin.

Kesäkauden avaa toukokuun viimeisellä viikolla Olga Spyropouloun ja Katriina Kettusen teos To organise our disappointments, joka johdattaa huviretkelle pettymysten maailmaan. Kesäkuussa Jana Unmüßigin teos LOOOOOOOOONG TITLE luo Mad Housen tilaan moniäänisen kudelman, Saija Kangasniemi rakentaa Teurastamolle rukoushuoneen teoksellaan Rukoilua ja Tea Andreoletti kokoaa ihmisiä tekemään yhteisiä päätöksiä teoksessaan Call for stand-in mayors and councillors. Heinäkuussa Natalia Skoczylas ja Vishnu Vardhani avaavat Teurastamolle Mahdollisten tulevaisuuksien suurlähetystön ja Anna Olkinuoran teos Kosketuksen kaikuja vie kokijansa vuoropuheluun kaupunki- arkkitehtuurin kanssa. Johanna Hammarbergin ja Jaakko Aution kävelykuunnelma Sati Dérive puolestaan johdattaa kohti henkilökohtaista vallankumousta läpi koko kesän. 

Kesän työpajoissa syvennytään muun muassa muistiinpanojen tekemiseen Maarit Mustosen ja Anne Naukkarisen Zoom-työpajassa, kangaskirjan valmistamiseen Anastasia Artemevan ohjauksessa ja taikinan sekä ihmiskehon leipomiseen Elina Rantasuon ja Sanna Ritvasen kanssa. Kesän aikana Mad House tekee myös yhteistyötä inklusiivisten tanssifestivaalien X-Dance ja Yhteisötanssii, Höyhentämön Metsästäjä-keräilijät -elämäntapakokeilun ja elokuussa järjestettävän Outsider Art Festivaalin kanssa. Lisäksi kesäkuussa koetaan Simo Kellokummun teos ri:vr, joka on osa huhtikuussa järjestettyä BAD HOUSE -festivaalia. 

Kesäohjelmiston ovat kuratoineet Heidi Backström ja Annika Tudeer. Tuotannosta ja tekniikasta vastaavat Emmi Vainio, Annika Niskanen, Svenja Fassbender ja Viljami Lehtonen.

Lipunmyynti ja ilmoittautumiset työpajoihin alkavat myöhemmin toukokuussa. Muutokset esitysaikoihin ja -järjestelyihin ovat mahdollisia. Seuraamme yleisötilaisuuksia sääteleviä rajoituksia. Paikkoja on hyvin rajoitetusti.


KESÄN 2021 OHJELMISTO

27.–30.5.
To organise our disappointments
Hinnat 10/12/18€. Kieli: englanti.

To organise our disappointments on huviretki pettymysten maailmaan. Noin tunnin kestävän osallistavan esityksen kuluessa taiteilijat Olga Spyropoulou ja Katriina Kettunen sanoittavat elämänsä pettymyksiä yleisölle. Esityksen keskiössä on laatikollinen harmillisia esineitä, joille pitäisi löytää paikka.


28.–29.5.
On keeping a notebook
Hinta 5€. Paikka: Zoom. Vaatii ennakkoilmoittautumisen. Kielet: suomi ja englanti.

Anne Naukkarisen ja Maarit Mustosen työpajassa syvennytään muistiinpanojen tekemiseen eri välinein kuten tekstin, kehollisen liikkeen, äänen tai kuvan muodossa. Työpaja on suunnattu taiteen parissa työskenteleville sekä kaikille, joille muistiinpanot ovat tärkeitä.


1.6.–31.8.
Sati Dérive
Hinta 4€. Teoksen ajankohdan ja keston voi itse valita. Vaatii puhelimeen ladattavan applikaation. Kieli: suomi.

Paikkasidonnainen Sati Dérive - Vallankumous kävelyllä on käsikirjoittaja-ohjaaja Johanna Matrukan ja äänisuunnittelija Jaakko Aution yhteisteos. Kävelykuunnelman näyttämönä toimii Helsingin Teurastamo lähialueineen.


3.6. & 5.6.
LOOOOOOOOONG TITLE
Hinta 5 €. Kieli englanti.

Jana Unmüßigin ja Pie Kärin toteuttama LOOOOOOOOONG TITLE on moniääninen kudelma, jossa erikanavaiset materiaalit kuten lausuttu ja kirjoitettu teksti, fyysiset toimintaohjeet, maalaukset, tanssi ja liike johdattavat ajatukset hengityksen, kosketuksen ja vaeltamisen äärelle. 


11.–13.6.
Rukoilua
Vapaa pääsy. Teos koostuu installaatiosta ja esityksellisistä kokonaisuuksista.

Saija Kangasniemi ja työryhmän esitysinstallaatiossa Mad Houseen avautuu vuorovaikutuksellinen rukoushuone. Tila muodostuu performanssista, videosta, keramiikkaveistoksista ja tekstiileistä. Meditaatioon, tarkkaavaisuuteen ja liikeimprovisaatioon pohjatutuvista harjoituksista rakentuva esitys kääntää katseen itsestä ympäröivään maailmaan tutkien ruumiin, liikkeen ja tilan läsnäoloa.


16.–17.6.
Call for stand-in mayors and councillors
Vapaa pääsy. Vaatii ennakkoilmoittautumisen. Kieli: englanti.

Suomen kuntavaalien jälkimainingeissa taiteilija Tea Andreoletti kutsuu koolle kuvitteellisen kunnanvaltuuston kokouksen, jossa yleisö omaksuu valtuutettujen ja pormestarien roolin neljässä kylässä Seriana-laakson pohjoisosissa Italiassa. Osallistujat ottavat kantaa kylien tulevaisuuden suuriin kysymyksiin.


23.6.–4.7. 
ri:vr (astrologia 2)
Vapaa pääsy. Paikka: Taidehalli Kohta Teurastamolla. Osa BAD HOUSE -festivaalia.

Simo Kellokumpu on tehnyt ri:vr -teoksen yhteistyössä taiteilijoiden Vincent Roumagnacin ja Nao Yazawan kanssa. ri:vr on esitysinstallaatio, joka käy dialogia spekulatiivisen fiktion, pelitaiteen, queer-teorian ja monstrologian kanssa.


30.6.–11.7.
Queer Embassy of Possible Futures
Vapaa pääsy. Vaatii ennakkoilmoittautumisen. Kieli: englanti.

Queer Embassy ja LARP LAB on kokeellisen tutkimuksen tila, johon Natalia Skoczylas ja Vishnu Vardhani Rajan kutsuvat kanssaihmisensä tekemään tutkimuksia rauhallisten mielipiteenvaihtojen, ei-asiantuntijakeskustelujen, radikaalin kiintymisen, pakolaistutkimuksen, vaihtoehtoisten todellisuuksien ja käytäntöjen tarjoamisen hengessä.


23.–24.7. 
Kosketuksen kaikuja
Lisäksi työpaja 18.7. Vaatii ennakkoilmoittautumisen. Hinta 5-10€.

Anna Olkinuoran teos Kosketuksen kaikuja on Mad Housen ympäristössä yleisöä kierrättävä esitystutkielma siitä, miten kaupunki avautuu meille moniaistisena kokonaisuutena. Ennen esityksiä järjestettävä Olkinuoran työskentelyyn liittyvä työpaja ei vaadi ennakko-osaamista ja on avoin kaikille esitystaiteesta ja arkkitehtuurista kiinnostuneille.


9.–11.8.
Taivu kuin taikina
Vapaa pääsy. Vaatii ennakkoilmoittautumisen.

Elina Rantasuon ja Sanna Ritvasen työpajassa tutustutaan hapanjuurileivonnan rauhoittavaan prosessiin leipomisen ja kehollisen työskentelyn merkeissä.  Leipomisen lomassa tehdään oman parin kanssa leikkimielisiä kehollisia harjoitteita lattiatasossa.


28.– 29.8.
On the same page (Fabric Book Workshops)
Hinta: 5€. Työpajat suomeksi, englanniksi ja venäjäksi. Vaatii ennakkoilmoittautumisen.

Taiteilija Anastasia Artemevan kangaskirjan teko- ja luonnostelutyöpaja. Artemeva kutsuu yleisön kokeilemaan tekstiilien käyttöä lähiympäristön kuvaamiseen. Langan ja kankaan käyttäminen merkkien tekemiseen estää poispyyhkimisen. 


touko-elokuu, useita toteutuksia
Metsästäjä-keräilijät
Vapaa pääsy. Vaatii ennakkoilmoittautumisen. Kielet suomi ja englanti.

Metsästäjä-keräilijät on Höyhentämön sosiaalinen kokeilu ja utopistinen taidehanke. Se hakee innoitusta ihmiskunnan kollektiivisesta menneisyydestä ja soveltaa oppimaansa nykyiseen. Urbaanien metsästäjä-keräilijöiden heimo elää kaupunkiympäristössä Helsingissä ja keräilee sen hylkäämiä resursseja. 

 

Sivun kuva: Tea Andreoletti, Call for stand-in mayors and councillors

 

 

Jaa: