EN | FI | SV
Madhousebanner
Kotimaista esitystaidetta Mad Housen viidennellä kaudella
False?1514551743

“Mad Housella on upea mahdollisuus tukea kotimaisten tekijöiden teoksia. Tekijöiden määrä sekä tarve tehdä esitystaiteellisia tekoja eri muodoissaan, kasvaa koko ajan. Tämä on myös aika lohdullinen ja kaunis asia ja samalla niukkuuden vallitessa vittumainen ja surullinen asia.

Mad House kuitenkin yrittää tehdä kontribuutionsa tarjotessaan tilaa melko monenlaisille taiteellisille voimille ja ideoille melko monenlaisilla kuratointiaatoksilla aina rajatuista ja jatkuvista avoimista hauista, kutsuttujen tekijöiden ehdotusten kautta hyvin spontaanisiin yhteistyörakennelmiin.
Seuratessani kotimaista ja kansainvälistä esitystaiteen kenttää laajasti, koen, että ero kotimaisuudesta ja kansainvälisyydestä  on yhä blurrimpi. 

Taiteilijat kaikkialla osallistuvat eri elein ja uteliaisuuksin globaaliin ja lokaaleihin diskursseihin esimerkiksi taiteen epäpoliittisesta ja poliittisesta mielekkyydestä ja vaikuttavuudesta, ajattelun ja tuntemisen sisällöllisestä voimasta ja voimattomuudesta sekä kokeilevien muotojen syyseuraus-suhteista moninaisten todellisuuksien rakentumiseen. Olen hyvin iloinen voidessani vähän myötävaikuttaa kuraattorina tämän kauden  kotimaisten tekijöiden työn jatkumiseen, edes hetken pidempään kuin ilman Mad Housea.”
– Elina Pirinen, kuraattoriryhmän* jäsen

Kotimaiset teokset Mad Housen 5. kaudella:

20.1. klo 19.00
Helsingin Feministinen Salaseura (FI): Treffit 2.0
Helsingin Feministinen Salaseura on feministisistä kysymyksistä kiinnostunut taiteilijakollektiivi. Mad Houseen Salaseura tuo deittishowspektaakkelikonseptinsa version 2.0.
 
25.1. klo 20.15, 27.1. klo 20.15
Mira Kautto (FI): House of no hope
Mira Kautto on helsinkiläinen tanssitaiteilija, joka kokee esitykset usein outoina sosiaalisina tilanteina. Kauttoa kiehtoo esiintymisen ja katsomisen rajat, mahdollisuudet ja tavat. Mad Housessa nähdään Kauton maailmantuskainen ja kaiken toivon heittänyt soolotanssi House of no hope.

7.-10.2. ke-pe klo 19.00, la 16.00
Nature Theatre of Oblivia (FI / DE)
Nature Theatre of Oblivian lähtökohtana ovat kokemukset ja mielikuvat metsästä, sen tuttuudesta ja vieraudesta, metsästä paikkana ja mielentilana. Oblivia on yksi Suomen tunnetuimmista esitystaideryhmistä, jonka kollektiivisesti toteutetuissa teoksissa yhdistyvät konseptuaalisuus, minimalismi ja komiikka. Vierailevana taiteilijana saksalainen Alice Ferl.
 
15.-17.2. klo 18-21 (vapaa pääsy, yleisö voi tulla ja mennä vapaasti performanssin aikana)
Katri Kainulainen & Maximilian Latva (FI): Globus Hystericus
Performanssitaiteilijat Katri Kainulainen ja Maximilian Latva toteuttavat vuoden 2018 aikana performanssiprojektin List of Phobias, josta Mad Housessa nähdään kolmen illan mittainen teoskokonaisuus Globus hystericus. Sana tarkoittaa kuvitellun vierasesineen tunnetta nielussa, palaa kurkussa, joka voi ilmetä stressin tai ahdistuksen yhteydessä.

23. & 24.2. klo 19.00
Antti-Juhani Manninen (FI): Assholes
Assholes on aikuisille suunnattu nukketeatteriesitys, joka jatkaa työryhmän aiempaa pyrkimystä kohti nukketeatterin ja esittävän taiteen pienempiä rakennuspalikoita. Samalla esitys pyrkii tavoittamaan jotain oleellista maailmamme, aikamme ja kommunikaatiomme absurdista tilasta.
 
28.2.–2.3.2018
Kaiken keskus (SE/FI/AU/DE/NO): Koneälypuolueen perustamiskokous (FI)
KONEÄLYPUOLUE/AI PARTY luo uuden, koneälyn johtaman poliittisen puolueen. Teos tuo yhteen taiteilijoita ja koneälytutkijoita ja keskittyy laillisen ja oikean poliittisen puolueen perustamiseen Suomessa, perjantaina 2.3.2018. Hanke perustuu ruotsalaisen Bombina Bombastin, suomalaisen Kaiken keskuksen, saksalais-australialaisen Triage Live Art Collectiven ja norjalaisen First Kiss Productionin yhdessä kehittämään konseptiin.

8. & 9.3. klo 19.00
Niko Hallikainen (FI): Blue Exhaust *KANTAESITYS
Blue Exhaust on kirjoittajana ja äänisuunnittelijana tunnetun Niko Hallikaisen ensimmäinen näyttämöteos. Esitys muuttaa väsyneen ruumiin yksinäisyyden koreografiaksi, joka liikkuu äänessä ja kielessä. Esitys ottaa tilan yhteiselle kielelle, jolla kaikki yksinäiset tekevät kuolemaa. Esityksen kieltä ovat unettomuus, suru ja deittiapplikaatiot, raha, puhe, halut ja videot, seksi ja sairaus ja osaamattomuus, ja yksityisyys.
 
16., 17., 20. & 21.3. klo 19.00
Honkasalo-Niemi-Virtanen (FI): Nature Morte *KANTAESITYS
Nature Morte on keskimmäinen osa monitaiteellisen Honkasalo-Niemi-Virtanen -kollektiivin kolmiosaista teoskokonaisuutta, jonka aihe ja lähtökohta on Isossakyrössä sijaitseva rauta-aikainen vesikalmisto, Levänluhdan lähde. Kollektiivi käyttää teosten aihemateriaalina poikkitieteellistä tutkimusta, joka tutkii lähdettä eri tieteen alojen näkökulmista.

18.1., 25.1., 1.2., 15.2. & 8.3.2018, aina klo 18.15, 19.00, 19.45 & 20.30
Gnab Collective (FI): Hamlet private
Helsinkiläisen Gnab Collectiven yhdelle katsojalle kerrallaan toteutettavasta esityksestä on muodostunut kansainvälinen hittiteos. Esityksen lähtökohtana on Shakespearen Hamlet ja hänen kyvyttömyytensä toimia. Taiteilija Martina Martin johdattamana katsoja pääsee elämän suurten kysymysten äärelle sekä saa ainutkertaisen, henkilökohtaisen version Hamletista.

Esitysliput ovat myynnissä Lippu.fi:ssä >>>

*Kuraattoriryhmän muodostavat Mad Housen 5. kaudella taiteilijat Sonja Jokiniemi, Mikko Niemistö ja Elina Pirinen.

Jaa: