EN | FI | SV
Mad House Helsinki osoittaa tukensa BLACK LIVES MATTER -liikkeelle

Mad House Helsingin toimintaa on sen alusta asti ohjannut yhdenvertaisuuden ja hierarkiattomuuden tavoite: halu antaa tilaa ja tukea erilaisille äänille, kehoille, ajatuksille ja taiteen praktiikoille. Olemme halunneet tuoda näkyviin marginaalista, vallitsevien normien ja kategorioiden ulkopuolelle jäävää taidetta ja sen tekijöitä. Emme hyväksy rasismia tai muutakaan syrjintää toiminnassamme tai tiloissamme. Ymmärrämme kuitenkin että yhdenvertaisuuden aito toteutuminen on myös meille jatkuva haaste. Olemme organisaatioina hyvin valkoinen ja on aiheellista pohtia, miksi näin on.

Haluamme vilpittömästi tarkastella toimintaamme ja syventää työtämme yhdenvertaisuuden parissa. Haluamme kehittyä, ymmärtää historiaa ja olla unohtamatta yhdenvertaisuustavoitteita silloin, kun mediahuomio aihetta kohtaan aikanaan vähenee. 

Mad House Helsingissä toimii työryhmä, joka työskentelee yhdenvertaisuussuunnitelman parissa. Työryhmän tehtävänä on ymmärtää ja tuoda ilmi näkymättömiä, mutta toimintaamme ohjaavia haitallisia ja sortavia mekanismeja. Työryhmä pyrkii laajentamaan ja aktivoimaan jäsenistöämme ja kuuntelemaan sitä entistä paremmin tasa-arvokysymyksissä. Työryhmä myös kirjaa toimintamme turvallisuusperiaatteet ja tekee niistä näkyviä yhteisöllemme. Haluamme, että esitystilamme, tuotantorakenteemme ja viestintämme kehittyy jatkuvasti turvallisemmaksi ja tasa-arvoisemmaksi. 

Mad House Helsinki suosittelee opiskelemaan antirasistiseen työhön liittyviä artikkeleita ja tekstejä sekä löytämään työkaluja oman antirasistisen työn kehittämiseksi:

Lähteitä antirasistisen työn tueksi
https://docs.google.com/document/d/1M48v50LLrmFowzHmMKgHy1UlGMtphnXhzpLLtQ8BGnM/edit?usp=sharing

Kuinka hyödynnän valkoista etuoikeuttani muiden hyväksi
https://docs.google.com/document/d/160xZ8gLfrbPLuw-OMZUR0UcJVrdpUMGw40Ai3wpUVEw/edit

 

Share: