EN | FI | SV
Madhousebanner
Mad House 5:e Säsongens internationell program
False?1514895059

18-19.1 kl. 19.00
Every house has a door (FI / US): Scarecrow *PREMIÄR
Ett internationellt samarbete med finska och amerikanska konstnärer, som bygger på Essi Kausalainens koregraferade poesi, videoverk och utstuderat handgjorda dräkter, och som genom språk och rörelse bildar ett kretsande verk kring artöverskridande kommunikation, växt-mänsklig och djur-mänsklig relation, och snigelns tröga utveckling.

18-19.1 kl. 20.30
Juli Apponen (FI / SE): Life is hard and then you die - part 3
En självbiografisk performance-föreläsning av Juli Apponen - om bland annat astrologi, sexdrömmar och byråkratiska äventyr i kön - som kommer att tillfredsställa all nyfikenhet, möjligtvis mer än önskat.

25-26.1 kl. 19.00
Mathias Ringgenberg (CH): PRICE — Can‘t Say Much About Anything That‘s New
PRICE, aka Mathias Ringgenberg, är en av de mest omtalade unga queerkonstnärerna i Europa idag - nu för första gången i Finland! PRICE talar till den ”hemlösa” Y-generationen, men undviker klichéerna och det konstlade, och utmanar - utöver de traditionella könsrollerna och frågorna om sexuell identitet - också de institutionella gränserna mellan performans, teater
25-26.1 kl. 19.00
Renée van Trier (NL): All Can Be Softer
Den holländska konstnären Renée van Triers ljudperformance All Can Be Softer är bedövande, skamlös, ofta överdriven och ibland motbjudande, och bör närmas med försiktighet. Med ett falskt sken av naivitet skapar hon en spännande mix av kreativitet och galenskap.

8-10.3 to-fre kl. 20.00, lö kl. 19.00
Orfee Schuijt (NO): Shaking The Libidinous
Shaking the libidinous efterstävar en abstraktion av libidon genom textuell redigering och koreografiska element: ett återkrävande av det sensuella och erotiska området ur ett feminint perspektiv. En dansföreställning av den norska konstnären Orfee Schuijt.

8-10.3 
The Disengaged Free Jazz Orchestra (SE)
En längre performance av den svenska konstnärduon Maria Stiernborg & Kajsa Wadhia. Vår tids prekära sociala förhållanden fordrar ständig tillgänglighet, total flexibilitet och oändlig kreativitet, men erbjuder varken trygghet, återhämtning eller samvaro. Överväldigad av kvalets obehag försöker The Disengaged Free Jazz Orchestra täppa till hålen, kontrollera det som kontrolleras kan, meditera, smälta in, packa sin överlevnadsväska och planera, planera, planera sin flyktväg.

24.3 kl. 19.00, 25.3 kl. 15.00
Sarah van Lamsweerde (BE): 80 Words
Den belgiska konstnären Sarah van Lamsweerde arbetar mellan teater och visuell konst, och utforskar bredden mellan (obekanta) språk och massmediala fenomen. Projektet 80 Words handlar om vad som händer med ett språk när det bara återstår 80 ord av det.


24.3 kl. 20.15, 25.3 kl. 16.15
Alma Söderberg (SE): Nadita
Nadita betyder ”litet ingenting” på spanska, och det är också titeln på Alma Söderbergs nya soloverk. Hennes kropp och röst är instrumenten som producerar ett litet inget.

Mad House är performanskonsthus som producerar experimentell scenkonst. Dess hem ligger i Södervik i Helsingfors, men verksamheten sker där den behövs. Under våren 2018 fungerar Presseriet (Tiivistämö) som både scen för internationell scenkonst och som Mad Bar. Serveringen ordnas av restaurang Juuri och för inredningen ansvarar Fargo Vintage.

Biljetter till femte säsongen kostar 15 / 10 / 8 euro om ej annat meddelas.

Biljetter: www.lippu.fi/mad-house-helsinki 

Share: