EN | FI | SV
Madhousebanner
Mad Housen 4. kausi on ohi, kiitos – 5. kausi alkaa 19.1.2018
160 karuselli cover3

Mad Housen neljäs kausi toi näyttämölle erilaiset kehot ja haavoittuvuudet ihmisessä. Kautta vietettiin Suvilahden Tiivistämössä 13.1.-23.4.

Ohjelmistoon mahtui 13 kotimaista sekä neljä kansainvälistä teosta, joista kymmenen oli Mad Housen osatuottamia kantaesityksiä. Lisäksi kauden aikana järjestettiin kaksi minifestivaalia, Mad Audio Days! ja Suomi 100 – Kekoni 10. Yhteistyötä tehtiin myös pääkaupunkiseudun lastenkulttuurifestivaali Hurraa!n kanssa, jonka myötä Suvilahdessa nähtiin viisi esitystaideteosta eri ikäisille lapsille. Aiempien vuosien tapaan Mad House toimi näyttämönä myös kahdelle tapahtumarikkaalle performanssipäivälle sekä lukuisille klubeille Mad Baarissa.

Kiitos mukana olleet taiteilijat Samira Elagoz, Joonas Lahtinen ja Luzie Stransky, David Kozma/European theatre collective, Erich Weidle ja Kansalaisfoorumi, Maija Mustonen, Erno Aaltonen ja Kaaos Company, Juha Valkeapää, Snejanka Mihaylova, Gertjan Franciscus, Mikko Niemistö, Volumen Express, Leena Kela, Fake is Fabulous inc., Hannah Maria Gullichsen ja Tomas Szrama, Rosalind Goldberg, Sandra Lolax ja Stina Nyberg, Martina Marti, Matti Johannes Koivu, Aleksi Valtonen, Christelle Mas, Taito Hoffrén ja Minna Kaisa Kallinen, Erkki Pirtola Memorial Happeningin kymmenet tekijät, Hurraa!-festivaali, Oblivia, Sonja Jokiniemi, Loiske Ensemble ja Teatteri Osiris, Henriikka Himma, Julia Lappalainen, Sonja Kuittinen, Fanni Noroila, Mikki Noroila ja Fabian Nyberg, Masi Tiitta, Hanna Ahti, Anna Maria Häkkinen, Anna Mustonen ja Anna Torkkel sekä koko Petri Kekoni Companyn väki ja kaikki lukuisat baarissa esiintyneet ryhmät ja yksilöt!

Neljännen kauden ohjelman kuratoivat taiteilijat Sonja Jokiniemi, Martina Marti, Mikko Niemistö, Elina Pirinen, Annika Tudeer ja Juha Valkeapää. Kausi osoitti jälleen, kuinka monipuolista esitystaidetta Suomessa tehdään ja että sille löytyy yleisö. Mad Housen kausittaista ohjelmistoa ei kuratoida teemoittain, mutta tänä vuonna taiteilijoita puhutti erityisesti keho, katseenkohteena oleminen, kehon ja mielen väliset reitit, väsymys ja haavoittuvuus.

Neljännen kauden tunnelmiin pääsee palaamaan Flickrissä valokuvien muodossa sekä Raisa Omaheimon vetämän Mad Talk Helsinki –podcast-sarjaa kuunnellen.

 

Mad Housen 5. kausi alkaa 19.1.2018, paikkana jälleen Suvilahden Tiivistämö. Ohjelmaa kootaan parhaillaan ja se julkaistaan marraskuussa 2017. Kauden kuraattoreina toimivat Sonja Jokiniemi, Mikko Niemistö ja Elina Pirinen. Jatkuva, avoin teoshaku suljetaan ja seuraavasta avoimesta hausta informoidaan, kun se on ajankohtaista.

Jaa: