EN | FI | SV
Madhousebanner
Mad Housen neljäs kausi kääntää katseet ihmisen kehoon ja inhimillisyyteen 13.1.-23.4.2017
False?1493205742

Esitystaiteen talo Mad House avaa ovensa Suvilahden Tiivistämössä neljännen kerran 13.1.2017. Talo täyttyy esitys- ja performanssitaiteesta aina 23. huhtikuuta saakka. Keväällä 2017 Mad Housen salissa nähdään yhteensä kolmetoista kotimaista teosta, joista yhdeksän on kantaesityksiä. Kansainvälisiä vierailuja on neljä. Kauden ohjelmistosta nousee esiin selkeästi taiteilijoiden kiinnostus kehoon ja sen haavoittuviinkin tarpeisiin sekä maailmaan, joka tuntuu yhtäaikaa sekä pienenevän että eriytyvän.


TEOKSET:
14.1. Samira Elagoz:
Cock, Cock.. Who's There?
Esitystaiteilija Samira Elagozin dokumenttiperformanssi intiimeistä kohtaamisista tuntemattomien kanssa.

18., 19., 20. & 21.1. David Kozma: Greetings from Zoongary, Zooropa 
*ENSI-ILTA
David Kozman dokumentaarinen ja omakohtainen esitysinstallaatio Unkarin nykytilanteesta.
26., 27. & 28.1. Erich Weidle: Goodbyes 
*ENSI-ILTA
Näytelmässä pureudutaan jäähyväisten viimeisiin sekunteihin - halauksiin, kyyneliin ja suudelmiin.
28. & 29.1. Kaaos Company: Pond
 *ENSI-ILTA
Maija Mustosen ja Erno Aaltosen teos on pieni retriitti, joka tuo yhteen kylpyyn monenlaiset vartalot.
2., 3. & 4.2. Juha Valkeapää: Teloitetut tarinat

Juha Valkeapään maailmaa kiertänyt, eri teloitustapoja ja teloitettujen elämiä ja kuolemia avaava luentoesitys ensimmäistä kertaa suomeksi.
13. & 14.2. Snejanka Mihaylova (BG): Prayer

Kirjoittaja ja performanssitaiteilija Snejanka Mihaylova sekä muusikko-kuvataiteilija Lisa Holmqvist lukevat valikoituja rukouksia eri uskonnoista. Mikä on rukouksen rooli syvänä ajattelun keinona?
17. & 18.2. from in the light *ENSI-ILTA
Hollantilaisen taiteilija Gertjan Franciscusin teos tarjoaa mahdollisuuksia havainnointiin.
22., 23. & 24.2. Mikko Niemistö: Birthday *ENSI-ILTA
Esitystaiteilija ja koreografi Mikko Niemistön purettu soolo tutkii ihmiskehoa samaan aikaan syntyvänä ja kuolevana, epästabiilina, hajoavana sekä tilaan ja esineisiin levittäytyvänä.
22., 23. & 24.2. Volumen Express (DE): Sisters

Luentoperformanssi Sisters (Siskot) tutkii esiintyjiensä, Moranin ja Veronikan, suhdetta siskoihinsa sekä näiden uskontoihin.
25.2. RISK – Performance Art Saturday

Performanssipäivä kysyy millaista elämä olisi ilman riskejä? Esiintyjinä Fake is fabulous inc., Hannah Maria Gullichsen ja Tomasz Szrama.
2., 3. & 4.3. Rosalind Goldberg, Sandra Lolax & Stina Nyberg (SE): Immunsystemet 
*ENSI-ILTA
Teos pakittaa pois kehon poliittisesta historiasta ja hyvinvoinnin nurjasta puolesta. Se alleviivaa pehmeitä, vuotavia ja haavoittuvia osia kehollisesta elämästä
9.-10.3. Mad Audio Days!

Kaksi päivää ääneen keskittyvää taidetta. Mukana teokset taiteilijoilta Taito Hoffrén, Minna Kallinen, European theatre collective, Christelle Mas sekä työryhmältä Martina Marti, Matti Johannes Koivu ja Aleksi Valtonen
11.3. Erkki Pirtola Memorial Happening
18.-26.3. HURRAA!-festivaali Mad Housessa
Esitystaidetta lapsille. Ensi-illassa Oblivian teokset Nos Futurs sekä Candide, lisäksi Loiske Ensemblen Baby Tango –esitys vauvoille sekä Leena Kelan ja Sonja Jokiniemen teokset kouluikäisille.
31.3., 2., 5., 8.4. Henriikka Himma: Kauneudesta- esitys katsottavaksi *ENSI-ILTA
Henriikka Himman koollekutsuma työryhmä esittää näyttämöteoksessa kollektiivisen kysymyksen: Mitä on kauneus?
7. & 9.4. Masi Tiitta, Hanna Ahti, Anna Maria Häkkinen, Anna Mustonen, Anna Torkkel: CONSOLATION
*ENSI-ILTA
Teos tutkii väsymystä ruumiillisena kokemuksena sekä maailmassa vallitsevana ilmiönä.
1.-23.4. Suomi 100 Kekoni 10 – Petri Kekoni Company pienoisfestivaali
Petri Kekoni Company viettää 10-vuotisjuhlaa Suvilahdessa. Tapahtumassa esitetään kiitetyt teokset Teon Teesejä (vuodelta 2011) ja Vierasperäisiä Muunnelmia (vuodelta 2009).

Lisäksi kauden aikana Mad Housen wc-tiloissa kuullaan Joonas Lahtisen ääni-installaatio What’s your take on Mad House?. Aiempien vuosien tapaan Mad Housen baarissa tapahtuu keskiviikosta lauantaihin. Luvassa on muun muassa esitystaiteilija Pilvi Porkolan vetämä Fiikus-klubi, Esitys-lehden 10-vuotisjuhlat, Taidekoulu MAAn opiskelijoiden performanssiklubeja sekä Feministisen Komedia-akatemian päättäjäisjuhlat. Baariohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan tammikuussa 2017.

Mad House on esitystaiteen talo, joka tuottaa kokeilevaa esittävää taidetta. Sen kotipesä on Helsingin Suvilahdessa, mutta toimintaa on siellä, missä tarvetta. Neljännen kauden ohjelman ovat kuratoineet taiteilijat Sonja Jokiniemi, Martina Marti, Mikko Niemistö, Elina Pirinen, Annika Tudeer ja Juha Valkeapää.


Liput: www.lippu.fi/mad-house-helsinki
 

 

Jaa: