EN | FI | SV
Mad Housen maaliskuun yhteisilloissa kolme pohjoismaista ensi-iltaa

Mad Housen 5. kauden kahdeksas viikko tuo HSuvilahteen kolmen pohjoismaisen, kokeilunhaluisen taiteilijan esitykset. Orfee Schjuitin Shaking the Libidinous -teos heijastelee seksin konventionaalisia rooleja ja dramaturgiaa. Niko Hallikainen tutkii psyykkistä yksinäisyyttä sooloteoksessaan Blue Exhaust. The Disengaged Free Jazz Orchestra tuo Mad Houseen performanssin Hide in Plain Sight Play in Hindsight, joka kommentoi neoliberalistiseen kapitalismiin nojaavan nyky-yhteiskunnan levottomuutta. Yhteisilloissa olevat esitykset nähdään Tiivistämöllä 8.–10.3.2018.

Niko Hallikainen (FI): Blue Exhaust *Kantaesitys
8.–9.3.2018 klo 19 (samalla lipulla Orfee Schujitin Shaking the Libidinous)

Blue Exhaust on kirjoittajana ja äänisuunnittelijana tunnetun Niko Hallikaisen ensimmäinen näyttämöteos. Se on äänen esitys, joka tuottaa yksinäisyydestä ja unettomuudesta koreografisen kartan, jollainen voi ilmentyä kehosta vain puheena. Teoksen tärkeänä taustatilana toimivat Hudson Riverin varrella sijainneet hylätyt tehdasrakennukset, jotka 1980-luvulla täyttyivät gay-miesten seksistä ja taiteesta juuri ennen New Yorkin tuolloisen gay-yhteisön kuolemista AIDS-kriisin myötä.

Esitys kuvittaa kielellään houreisia kuvia ihmisten liikkuvuudesta, turtumuksesta ja heidän välisestä läheisyydestä. Teos kuvaa, miltä nykymaailmassa keskeiset tilat kuten näennäisesti rajaton liikkuvuus ja digitaalinen läheisyys tuntuvat yksinäisen maailmassa. Näiden tunteiden kuvat taas kohottavat esiin yksinäiselle vielä keskeisempiä kysymyksiä kuten yksityisyys ja halu ja eloonjääminen.

Teksti, äänisuunnittelu, esitys: Niko Hallikainen
Valosuunnittelu: Kristian Palmu

Orfee Schuijt (FR/NO): Shaking The Libidinous
8.–10.3.2018
to-pe klo 20 (samalla lipulla Niko Hallikainen: Blue Exhaust),
la klo 19 (samalla lipulla The Disengaged Free Jazz Orchestra: Hide in Plain Sight Play in Hindsight)

Orfee Schuijt on Norjassa asuva ranskalainen taiteilija, joka hyödyntää teoksissaan useita eri taiteenkeinoja ja medioita, kuten musiikkia, videoita, piirtämistä ja tekstiä. Shaking The Libidinous -teos heijastelee seksin konventionaalisia rooleja ja dramaturgiaa. Se valtaa nautinnollisen ja eroottisen kentän uudelleen feminiinisestä näkökulmasta käsin.

 

Konsepti ja video: Orfee Schuijt
Esiintyjät: Orfee Schuijt, Ingrid Haakstad ja Soile Voima
Sävellys: Kim Myhr
 

 

The Disengaged Free Jazz Orchestra (SE): Hide in Plain Sight Play in Hindsight
8.–10.3.2018, to-pe klo 18.30–21.30, la klo 20.00–21.00
Maria Stiernborgin ja Kajsa Wadhian muodostama The Disengaged Free Jazz Orchestra toteuttaa Mad Housessa kolmen illan mittaisen performanssin, jossa yhdistyvät yökyläily, täydellinen läsnäolo sekä pyrkimys luoda pakosuunnitelma pois kaikesta ahdistavasta.

Kaksikko pystyttää Mad Housen viereen teltan, jossa taiteilijat lukevat tekstejä, toteuttavat ääniä ja tekevät rituaaleja, joita liittävät nykykapitalismiin. Katsojat voivat seurata näitä tekoja Mad Housen puolella valvontakameroiden välittämän lähetyksen kautta. Taiteilijaryhmän vierailu saa loppuhuipennuksensa lauantaina 10.3. ja se on nähtävillä samalla lipulla Orfee Schuijtin Shaking the Libidinous -esityksen kanssa. Muutoin performanssiin on vapaa pääsy, ja yleisö voi tulla mennä vapaasti sen aikana.

Työryhmä: Maria Stiernborg & Kajsa Wadhia

Liput: 15 / 10 / 8 euroa, www.lippu.fi/mad-house-helsinkiJaa: