EN | FI | SV
Mad Housen toinen esitysviikko täyttyy nuorten eurooppalaisten taiteilijoiden teoksilla 25.-27.1.

Mad Housen ohjelmistossa nähdään tammikuun 25.-27. päivä kolmen nuoren, eurooppalaisen taiteilijan teoksia yhteisilloissa. Sveitsiläisen Mathias Ringgerbergin Price – Can‘t Say Much About Anything That‘s New, hollantilaisen Renée van Trierin All Can Be Softer ja helsinkiläisen Mira Kauton House of no hope -teoksia yhdistää esitysten vahva suhde musiikkiin.

Kolmen teoksen kokonaisuuden on kuratoinut taiteilija Sonja Jokiniemi:
“Mathias Ringgenbergin ja Renée van Trierin esityksissä taiteilijat ovat itse säveltäneet musiikin, Mira Kautto puolestaan käyttää teoksessaan hänelle tärkeitä, olemassaolevia kappaleita. Teokset ovat toisistaan poikkeavia, mutta niistä löytyy yhtäläisyyksiäkin. Ne kaikki käsittelevät nykyajan intiimejä ja säälimättömiä suhteita omilla tavoillaan. Esitykset avaavat katsojille ikkunoita, joiden kautta voi sukeltaa monimutkaisiin ja paradoksaalisiin todellisuuksiin.”


Mathias Ringgenberg (CH): PRICE — Can‘t Say Much About Anything That‘s New
25. & 26.1. klo 19.00
Sveitsiläinen Mathias Ringgenbergin esitykset heijastelevat kodittomaksi kutsumansa Y-sukupolven huolenaiheita. PRICE on Ringgenbergin luoma hahmo, jonka kautta taiteilija käsittelee teemojaan. Yksi Euroopan kiinnostavimmista nuoren polven queer-taiteilijoista nähdään Suomessa nyt ensi kertaa. PRICE nähdään lavalla myös Ringgenbergin konsertissa PRICE - Greatest hits / 2015 Part 2 lauantaina 27.1. Mad Barissa.

Mira Kautto (FI): House of no hope
25.1. klo 20.15, 27.1. klo 20.00
Mira Kautto on helsinkiläinen tanssitaiteilija, joka kokee esitykset usein outoina sosiaalisina tilanteina. Kauttoa kiehtoo esiintymisen ja katsomisen rajat, mahdollisuudet ja tavat. Mad Housessa nähdään Kauton maailmantuskainen ja kaiken toivon heittänyt House of no hope. Teoksessa esiintyy Anna Torkkel.

Renée van Trier (NL): All Can Be Softer
26.1. klo 20.15 & 27.1. klo 19.00
“Tarvitsemme pehmeyttä – nyt heti!,” kuiskaa Renée van Trier. Ääniteos All Can Be Softer näyttäytyy naiivina teoksena, mutta on todellisuudessa taiteilijan rohkeutta vaativa seikkailu hiljaisuuteen. Renée van Trier on muusikko, esitystaiteilija ja taidemaalari. Hänellä on ollut näyttelyitä Centre Pompidoussa (Pariisi), Stedelijk-museossa s'-HertogenBoschissa ja Showroom MAMAssa (Rotterdam). Muusikkona hän oli osa tunnettua Milligram Retreat -duoa.

Liput tuplailtoihin: 15 / 10 / 8 euroa, www.lippu.fi/mad-house-helsinkiJaa: