EN | FI | SV
OPEN CALL - Sommaren 2021

Mad House söker projekt som kommunicerar med urban kultur under juni-augusti 2021

Mad House har existerat i Teurastamo under ett helt år och stannar åtminstone ett år till på sommar Helsingfors mest levande plats. 

Mad House utrymme badar i  ljus och är lättillgängligt med allmänna kommunikationsmedel. Vår egen garage scen har anpassat sig smidigt till de olika föreställningarnas behov och publiken har hittat oss. Men. Utrymmet har utmaningar för att det är ett tillfälligt: vi har ingen separat foajé, toaletten är högt uppe i byggnaden och ljudisoleringen är nästan obefintlig. Speciellt under sommarsäsongen är samexistensen mellan föreställningarna inomhus och evenemangen på gården minst sagt komplicerad.  På sommaren förvandlas Teurastamo området till hela sommar Helsingfors vardagsrum. 

Istället för att bomma till dörrarna för sommarmånaderna, vill vi bjuda in projektförslag som tar i beaktande utmaningarna och möjligheterna på Teurastamos gård och området runtomkring mellan juni och augusti 2021. Projekten kan också använda Mad House utrymme. Ditt förslag kan vara en promenad, ett plats-specifikt projekt, en workshop, en installation, en serie diskussioner, ett larp, ​​en screening eller en mer traditionell föreställning som tar i beaktande att det det livliga och bullriga stadslivet i omgivningen flyter in i rummet. För oss är scenkonst begreppet brett: en blandning av genrer - eller en specifik genre. Vi hoppas på förslag från konstnärer med olika bakgrund och olika intressen.

Gör såhär:

 • Skicka in ditt projekt förslag senast på fredag 13.11. 2020. Vi kontaktar dig under december om vi vill fortsätta diskussionen med dig
 • e-post: curators@madhousehelsinki.fi
 • Ämne: Mad House Summer 2021
 • Projektförslag och andra bilagor som PDF-bilagor. Skriv INTE din ansökan  i meddelandefältet.
   

Projektförslaget måste innehålla: 

 • vad du tänker göra: projektplan.
 • till vem det riktar sig
 • vilken tidpunkt som passar dig  
 • vad du behöver från Mad House (utrymme, tid och finansiering)
 • hur projektet hanterar utrymmets och omgivningens egenart.

Beskriv dessutom kort varför just Mad House är en lämplig plats för det här projektet. Observera att vi framförallt söker efter platsspecifika projekt.

Förutom utrymmet erbjuder vi: markandsförings- och produktionsstöd, teknisk vägledning, den teknik som finns på Mad House, samt ett ekonomiskt produktionsstöd.

Vi ser fram emot ansökningar från ett brett spektrum av konstnärer. Du kan vara var som helst i din karriär. Du har eller du har inte en examen från en konstskola. Oberoende av språk hittar vi ett sätt atta kommunicera med varandra. Om du upplever att Mad House är rätt plats för dig, ditt team och ditt verk och koncept, mejla oss! Vi står för experiment, och för en bred tolkning av vad scenkonst är. Vi delar med oss av våra begränsade resurser och av vår expertis som ständigt utvecklas. 

Med vänliga hälsningar Heidi Backström, Annika Tudeer och Mad House produktionsteam

Share: