EN | FI | SV
Open call till föreställningen Tässä tanssissa minä vien

Foto: Saara Autere

Vi söker personer som delar upplevelsen av att föras för mycket i livet av andra människor. 

Föreställningen Nu är det jag som för / Tässä tanssissa minä vien består av musikstycken valda av deltagarna. När de spelas är den medverkande den som för och publiken rör på sig enligt de instruktioner som ges. 

I verket stannar vi upp vid upplevelsen av att inte kunna påverka sitt liv helt och fullt. Vi frågar oss i vilka situationer och på vilka områden av livet uppstår den här känslan? Vad berättar upplevelsen av brist på kontroll om vårt samhälle och om förhållandet människor emellan? Konstnären Tellervo Kalleinen hjälper till att planera hur deltagarnas egna upplevelser kan förmedlas till publiken under en dans. 

Om du är intresserad, sök med för att delta! Ingen tidigare erfarenhet av dans eller att uppträda krävs. För medverkan hör ett personligt möte med Tellervo, två övningar och tre föreställningar  på Mad House scenen i Helsingfors, Fiskehamnen: 27.11. (förhands föreställning), och 28, 30.11.2019. Mat serveras vid träffarna. Medverkan är gratis, men inte heller betalning ges.

Fritt formulerade ansökningar skickas till och mera information ges till 16.10.2019: mukaan@madhousehelsinki.fi
Arbetsspråket är finska eller engelska. Berätta kort (max en A4) vem du är och varför du vill delta i projektet och uppge dina kontaktuppgifter, e-post och telefonnummer.

Mera information om Mad Housen föreställningarna: https://madhousehelsinki.fi/events/ForthisdanceIwilltakethelead

Tellervo Kalleinen är en prisbelönt samtidskonstnär vars konstnärliga praktik är kreativt samarbete.Tellervo har skapat medskapande verk sedan 2003 och hennes filmer, utställningar, happenings, och performancer har setts runtom världen. www.tellervo.net 

Titta video om projekten (på Finska)

Share: