Mad House Helsingin kevätohjelmisto 2025

Keväällä 2025 Mad House Helsingin monialaisessa nykyesitysohjelmistossa kokoonnutaan yhteen ja luodaan tilaa avaruudellisille mahdollisuuksille, kyynelille tanssilattialla, menneisyyden uudelleenkirjoittamiselle sekä monimutkaisille kysymyksille, tunteille ja kriittiselle ajattelulle. Ohjelmistossa nähdään kaksi kantaesitystä, jatko-osia edellisten kausien ohjelmistoista, vierailuesityksiä ja yhteistyöprojekteja. 

Kuva: kolya kotov (Remi Vesala - showroom #2: hot minds)

Kevään avaa helmikuussa Remi Vesalan kuratoima showroom #2: hot minds. Mad Housella nyt toisen kerran järjestettävän tapahtuman teemoja ovat halu, haastaminen ja kriittinen ruumiillinen ajattelu. showroom #2: hot minds kokeilee liikkuvan kuvan esittämistä ja läsnäoloa, ja sen sisällöt tihkuvat toisinaan myös näytön rajojen ulkopuolelle. showroom #1 toteutettiin Mad Housen ja Baltic Circlen yhteistyönä syksyllä 2023 Mad Housen näyttämöllä. 

Club Grief on helmikuun lopussa järjestettävä klubi-ilta kaikille sureville ja heidän ystävilleen: “Tanssilattialla ei ole juurikaan tilaa kyynelille, mutta Club Grief -klubilla pyrimme muuttamaan tämän.” Julia Fidderin Club Grief on osa Dear Societyä, kahden kuukauden välein järjestettävää suremispiiriä, joka on omistautunut luomaan jatkuvaa tilaa surulle ja sureville nykymaailmassa.

Laura the Light & Co.:n Tähtilapset maailmalla -teos vierailee näyttämöllämme maaliskuussa. Nykytaidetila Kutomolla marraskuussa 2024 ensiesityksensä saanut teos on yhtä aikaa b-luokan kreisikomedia, sielujen kylpylä ja uuden ajan kirkko. Se on viidestä pienoisesityksestä koostuva pöljä sekoitus ja suuresitys, jossa ruumiillistetaan maailmassaolon jumeja ja avaruudellisia mahdollisuuksia.

Keväällä jatkamme yhteistyötä Teatterikorkeakoulun Live Art and Performance Studies -koulutusohjelman kanssa Paria Moharejanin lopputyöllä Blurring the Boundaries: Stories on a Revolution. Osallistavassa esityksessä yleisö hyppää mukaan peliin tekemään valintoja ja kirjoittamaan uudelleen menneisyyttä sekä historiallisia tarinoita. 

Huhtikuussa näyttämölle rakentuu #digiteatterin Nopeemmin, helpommin. Esitys on kolmas osa #digiteatterin monivuotista QueerAI -teossarjaa, jonka ensimmäinen osa esitettiin Mad Housessa 2019. Milka Luhtaniemen kirjoittaman näytelmän teksti on osittain tuotettu tekoälyn avulla. Teknologiakriittinen, todellisuuspakoinen ja unenomainen queer-näytelmä käsittelee kahden ihmisen yhteyttä, unohtamista ja glitchiä. 

Toukokuun alussa Atte Kantosen tapahtuma bugbath: questing kutsuu ihmiset kokoontumaan kokeellisen musiikin ja ääniesitysten ympärille. Ilta lähestyy musiikkia maisemana, kertomuksena ja assosiatiivisena hetkellisenä kokemuksena. bugbath koettiin ensimmäisen kerran Mad Housen ohjelmistossa keväällä 2023. 

Toukokuun lopulla koetaan Vishnu Vardhani Rajanin, Shivā Amiri, Kacii Elevenin ja Zwoisy Mears Clarken teos Anachronism, Schizophrenia, and the Speed of Light and Sound. Esitys tutkii todellisuuden monimuotoisia kokemuksia ja ajallisia epäjatkuvuuksia sekä käsittelee pelkojen, identiteettien ja neurodiversiteettien vuorovaikutusta esityksen kontekstissa. Se sijoittuu todellisiin ja spekulatiivisiin tiloihin, kuten ulkoavaruuteen ja kaivoksiin hyödyntäen skitsofreniaa metodologianaan. Teos on valittu avoimen haun kautta Todellisuuden tutkimuskeskuksen ja Mad House Helsingin vuoden 2025 yhteisohjelmistoon. 

Löydät lisää tietoa esityksistä nettisivuiltamme vuoden alussa. 

Tervetuloa osallistumaan kevään 2025 ohjelmistoon!

Seuraava
Seuraava

Mad House Helsingille on nimetty uusi toiminnanjohtaja