Kevään 2024 ohjelmisto Mad House Helsingissä

Kuvassa teoksen a tree arguing under one sun työryhmä Vane Virta, Nooa Kekoni, Nori Kin ja Jessica Piasecki bussin takaosassa leikkisästi. Kuva: Heta Heikkala.

Kuvassa teoksen a tree arguing under one sun työryhmä Vane Virta, Nooa Kekoni, Nori Kin ja Jessica Piasecki. / Kuva: Heta Heikkala.

Kevään 2024 esitysohjelmiston avaa tammikuussa kansainvälinen tuotanto Avatar Me, joka on verkkotilassa toteutettava esitys yhdelle kokijalle kerrallaan. Teos pohjautuu eri puolilla maapalloa - Etelä-Afrikassa, Brasiliassa, Moldovassa ja Englannissa - elävien ihmisten arkeen, johon esityksen kokija kutsutaan mukaan reaaliajassa zoom-alustan välityksellä. Tanskalais tuotannon on ohjannut Tue Biering ja esiintyjinä ovat Marcela Nistor, Robin Khor Yong Kuan, Bertwin Ravi D'souza, Lalisa Costa ja Lillian Tshabalala.

Näyttämöohjelmisto käynnistyy Anna Torkkelin ja työryhmän vierailuteoksella helmikuussa. Ray of light on soolotanssi, joka leikkii häilyvyyden, häivyttämisen ja fantasian kanssa. Torkkelin liikekieli kietoutuu taianomaisesti äänimaisemiin sekä valo- tila, ja pukusuunnitteluun. Työryhmään kuuluvat Johanna Porola, Kristian Palmu, Piia Rinne, Mira Kautto ja Biitsi

Maaliskuussa Atte Elias Kantonen kuratoi tapahtuman bugbath: questing, jossa kokoonnutaan kokeellisen musiikin sekä ääniperformanssin äärelle. Iltamassa lähestytään musiikkia maisemallisena, kerronnallisena ja assosiatiivisena tekona, kutsuna sekä toimintana. Illan mittaan esityksistä ja esiintymisistä piirtyy pieni polku, reitti, juoni – sen varrella on mahdollisuus aktiiviselle tai passiiviselle kuuntelemiselle, olemiselle ja seikkailemiselle.

Maaliskuun loppupuolella Mad Housessa kantaesitetään a tree arguing under one sun. Vane Virta, Nooa Kekoni, Nori Kin ja Jessica Piasecki kysyvät: “miten vitussa ryhmätyöstää antifasistisesti heikon SEKÄ intensiivisen estetiikan perässä ;D ¯\_(ツ)_/¯”

Kevään toinen kantaesitys EAT PREY LOVE on työryhmän, Tarleena Laakko, Julia Jäntti ja Virpi Nieminen, kolmas yhteinen näyttämöteos. Teos on on hirviömäinen räme, fantastinen maasto, joka voi imaista sisäänsä ja sylkeä pinnalle ennalta-arvaamattomia esityksenosia, vain nielaistakseen ne takaisin uumeniinsa. Työryhmään kuuluvat lisäksi Pie Kär ja Markus Tapio

Kevään esityskauden loppupuolella toukokuussa Mad House saa vieraaksi Kaaos Companyn teoksen Principia, joka on tehty yhteistyössä Kati Raatikaisen, Jenny Mansikkasalon, Milla Martikaisen, Aino Kosken, Roy Boswellin ja Piia Rinteen kanssa. Esityksessä liikutaan maan ja ilman välillä ilma-akrobatiaa hyödyntäen tanssin kontekstissa. Teos tutkii ruumiillisen olemisen ja kohtaamisen perusteita. Kaaos Company on inklusiivisen tanssin ryhmä, joka työllään haastaa normatiivisuuteen ja vammaisuuteen liittyviä kysymyksiä kehollisen työskentelyn kautta.

Toukokuun viimeisenä viikonloppuna kokeilemme Mad Housessa kaksipäiväistä pienoisfestivaalia. Viikonlopun taiteilijoita ovat mm. Katie Lenanton, Veera Lohiniva, Elatu Nessa ja Timo Viialainen

Kesään siirrytään Pääsky Miettisen Mustikkamaalle sijoittuvan AT TENDING -teoksen myötä. Neliosainen kokonaisuus tutkii hoivaavaa paikkasuhdetta ja osallistumista. AT TENDING on samaan aikaan työpaja, kokoontuminen ja esitys, johon voi liittyä mukaan eri tavoin ja omassa rytmissä.

Tarkemmat teostiedot julkaistaan myöhemmin Mad Housen verkkosivuilla ja lipunmyynti avautuu teoskohtaisesti noin kuukautta ennen ensimmäistä esitystä. Alkuvuoden liput ovat jo myynnissä!


Kevään muut tapahtumat

Esitysten ja tapahtumien rinnalla Mad House järjestää työpajoja ja keskusteluita. Tammikuussa taiteilija, koreografi ja esiintyjä Lin Da ohjaa nuorille aikuisille taiteen tekemisestä kiinnostuneille työpajan Esitystaide ja esiintyminen, jossa tutustutaan esitystaiteen eri muotoihin. Työpaja toteutetaan yhteistyössä Nuori Taide -foorumin kanssa.

Alkuvuodesta Mad Housessa vierailee myös In the Mirror of Care Work -symposiumin, joka sisältää työpajan ja keskustelutilaisuuden. Inga Gerner Nielsen ja Ar Utke Ács tuovat esiintymistä, hoivatyötä ja eri yhteiskunnan sektoreiden välistä yhteistyötä tutkivan projektin Helsinkiin. Mad Housen puolesta yhteistyön mahdollistavat Daniela Pascual Esparza ja Tea Andreoletti. Keskusteluun osallistuvat lisäksi Vienne Chan, Tommi Vasko, Kaisa Karvinen ja Tuukka Haapakorpi /Hoivan instituutti (m-cult).

Tarkemmat teoskohtaiset tiedot päivittyvät ohjelmistosivulle myöhemmin.


Tervetuloa!

Edellinen
Edellinen

Mad House Publication IV on julkaistu

Seuraava
Seuraava

In the Mirror of Care Work -symposium 19.-20.1.2024