Hold yr ache 2 my ache

Zeynab Kirikou Gueye & Lau Lukkarila

Hidas polte, lämmin sydän. Raivostunut, lisää suolaa. Yhtä valmistautumaton kuin itsepäinen. Hold yr ache 2 my ache -teoksella Zeynab Kirikou Gueye ja Lau Lukkarila vievät yhteistyönsä mustaan laatikkoon. Yhdessä esiintyjä Marika Peuran kanssa ja taiteilijoiden Ju Aichingerin ja Val Holfeldin luomissa lavastuksessa ääni, tanssi ja vaistomaiset tunteet kohtaavat ilmaisevina päähenkilöinä. Teos tutkii kehon emotionaalisuutta ja sitä, miten se pursuaa erilaisista sosiaalisista ja historiallisista konteksteista. Laura Hähnelin ollessa logistiikan takana, taiteellista prosessia säestää hoivatiimi mirabella paidamwoyo* dziruni rodullistamisen hierarkioiden doulana ja Claire Lefèvre performanssidoulana. Suihkulähteen omaisessa dramaturgiassa kehollisten sekä fiktiivisten tunteiden epäsymmetrinen vuodatus purkautuu rakenteellisen sorron rajoituksista ja affektin houkutteista ja vetoomuksista. Hillitysti ärsyyntynyt ja flirttaileva. Rohkeasti kringe. Ylistimuloituna, kaiken tuntien.


Taiteellinen ohjaus Lau Lukkarila Äänisuunnittelu, live-ääni, konseptuaalinen yhteistyö Zeynab Kirikou Gueye Esitys Marika Peura ja Lau Lukkarila Näyttämö, puvustus, valot Ju Aichinger ja Val Holfeld Rodullistamisen hierarkioiden doula mirabella paidamwoyo* dziruni Esitysdoula Claire Lefèvre Tuotanto Laura Hähnel


not your babe ja Tanzquartier Wienin yhteistuotanto. Wienin kaupungin kulttuuritoimen; Itävallan liittovaltion taide-, kulttuuri-, virkamies- ja urheiluministeriön; Mad House Helsingin ja Creative Crossroads - Life Long Burning, Euroopan unionin Luova Eurooppa -ohjelman hankkeen ystävällisellä tuella.



Biografiat

Zeynab Kirikou Gueye (*26.5.1999, Praha) on Wienissä asuva monialainen taiteilija. Hänen tekijyyteen vaikuttavat postkoloniaalinen tutkimus ja kyky haaveilla visionäärisestä futurismista keskellä sosiaalista masennusta. Vuodesta 2017 lähtien Kirikou on artikuloinut taiteellisia käytäntöjään pääasiassa musiikin, performanssin ja tanssilattian politiikan tutkimuksen kautta sekä tekemällä yhteistyötä taiteilijoiden ja tutkijoiden kanssa monialaisissa ja poliittisesti sitoutuneissa projekteissa.

Lau Lukkarila on Pohjanlahden rannikolla Suomenna syntynyt, Wienissä asuva koreografi ja esiintyjä. Lau tutkii kömpelyyttä, intuitiivistä vuorovaikutusta, valtadynamiikkoja sekä affektin viehätystä ja vaatimuksia. Tykkää: vastuullisuus, musiikki, tunteet, sanat, tarkkaavainen kosketus. Ei-tykkää: pysähtyneet paradigmat, ”mutta tieteellistä näyttöä ei ole”, mulkkutyypit.

Marika Peura on helsinkiläinen koreografi ja tanssija. Hän työskentelee kehon kokemuksellisuudesta avautuvien emotionaalisten, runollisten ja poliittisten maisemien parissa. Marikan viimeaikainen tutkimus keskittyi tanssivan kehon intiimiyteen, tutkien emotionaalisia, aistillisia, seksuaalisia ja sosiaalisia energioita klubi-/reivitanssin ja -kulttuurin sekä nykykoreografian risteyskohdassa. Peura valmistui koreografian maisteriohjelmasta Uniarts Helsingistä vuonna 2020.

Ju Aichinger on Wienissä asuva taiteilija, joka työskentelee keramiikan, installaation, puvustuksen ja maalauksen parissa. Kahden vuoden ajan hän on työskennellyt enimmäkseen saven kanssa, mikä tarjoaa mahdollisuuden luoda tuttuja ja abstrakteja esineitä, joihin on integroitu visuaalisia viitteitä muodista, pop- ja queer-kulttuurista sekä arkielämästä. Jun töiden taustalla on kiinnostus erilaisiin identifikaation, yhteiskunnan ja itsen muotoihin, jotka pyrkivät vangitsemaan sen, miten ajattelemme ilmaisun, kritiikin ja vaikutuksen käsitteitä.

Val Holfeld on Wienissä asuva freelancer, joka suhtautuu jokaiseen projektiin kuin vatsaan. Kuraattori- sekä lavastus- ja pukusuunnittelutyössään hän pohtii leikkimielisesti pop- ja queer-kulttuuria. Vuonna 2023 Val perusti yhdessä neljän taiteilijan kanssa Wieniin Off Space Kollektiv Zirkusgassen. Val on työskennellyt tuotantopäällikkönä Schauspielhaus Wienissä yhteistyössä Wien Modernin kanssa (2023) ja tehnyt yhteistyötä lavastus- ja pukusuunnittelijoiden kanssa erilaisissa näytelmissä saksankielisissä teattereissa. 

mirabella paidamwoyo* dziruni on monialainen tekijä, jonka taiteellinen käytäntö keskittyy voimaannuttamiseen ja yhteistoiminnallisiin paranemisprosesseihin. Arkielämän kokemusten innoittamana hän käyttää ja kehittää kolonialismin vastaisia ja rasisminvastaisia menetelmiä, joilla otetaan tilaa erilaisissa julkisissa ja yksityisissä tiloissa ei-binäärisen, queerin ja mustuuden estetiikan avulla. Liikkuvat kehot, itsen presentaatiot ja jatkuva energianvaihto sekä musiikki, teksti, maalaus, muotoilu ja veistokset ovat näiden monitahoisten luomusten pääkomponentteja, jotka edustavat näkyviä merkkejä muutoksesta.

Claire Lefèvre on Wienissä asuva femme koreografi, uneton kirjoittaja ja tosi-tv:n harrastaja. Hän tutkii esitysdoulan arkkityyppiä ja työskentelytapoja, roolia, jonka tarkoituksena on disinvisibilisoida hoivatyö esittävän taiteen tekemisen kontekstissa. Claire työskentelee tekstin parissa runoudesta apurahahakemuksiin ja flirttailee toisinaan esittävän taiteen kritiikin, stand up -komiikan tai queer-feministisen teorian kanssa.

Laura Hähnel on berliiniläinen tuottaja, joka yhdistää Merseburgin korkeakoulussa hankkimansa kulttuuri- ja mediakoulutuksen sekä sitoutumisensa sosiaalisesti suuntautuneiden projektien ja tapahtumien järjestämiseen. Laura aloitti uransa erilaisilla projekteilla, kuten Hilfebus Leipzig ja kuratoi tapahtumia Leipzigin ja Dresdenin klubeilla. Saatuaan kokemusta tuotantoassistenttina CTM-festivaalilla hän eteni johtaviin tehtäviin Berghainin kaltaisissa festivaalipaikoissa. Tällä hetkellä Laura työskentelevät taide-, festivaali- ja kiertueproduktioiden parissa sekä osallistuu festivaalituotantoihin, kuten WHOLE, Melt ja Performing Arts Festival Berlin.




 
 

Valokuva Hanna Fasching ja @dashugar, kollaasi Lau Lukkarila

AIKATAULU
24.10. klo 19
25.10. klo 19
26.10. klo 19

PAIKKA
Mad House Helsinki, Lintulahdenkatu 3, Helsinki

KESTO
n. 50-70 min

KIELI
Englanti, suomi ja tsekki

HUOMIOITAVAA

SAAVUTETTAVUUDESTA

IKÄSUOSITUS
12+

HINTA
5-30€

Edellinen
Edellinen

echo exhibit

Seuraava
Seuraava

Oblivia: Turn Turtle Turn – luentoperformanssi